Curettage

Vaak wordt curettage toegepast als je een miskraam of abortus hebt gehad. Dit gebeurt in een polikliniek of een ziekenhuis, onder lichte narcose. Je kunt vooraf met je gynaecoloog of de anesthesist de mogelijkheden bespreken.  

De curettage zelf

Tijdens de curettage wordt er een dun laagje van je baarmoederslijmvlies afgeschraapt. Hierbij wordt een speciaal afzuigslangetje gebruikt. Na afloop van de curettage wordt er een afspraak met je gemaakt voor een nacontrole. Tijdens de nacontrole wordt er gekeken of je volledig hersteld bent.

Bijwerking van een curettage

Het is heel normaal dat je na een curettage last hebt van pijnlijke buikkrampen. Ook kan je de eerste 10 tot 15 dagen na de curettage wat licht bloedverlies hebben. Je mag pas weer seks hebben, als je bloedverlies helemaal gestopt is.

Naar de huisarts

Neem direct contact op met je huisarts als je na een curettage koorts, langer dan 2 dagen buikpijn of hevig bloedverlies hebt.

Media Filter
Sjmxxx

zondag 3 april 2016 16:10

Zwanger na curettage?

Ik heb 29-2 na een MA een curettage gehad. We waren daarvoor al ruim een jaar bezig om zwanger te worden en zijn dan ook toen de gynaecoloog groen licht gaf ook direct weer gaan klussen. Ze zei dat ook hCg hormoon normaal 2weken na de curettage al uit mijn lichaam moet zijn.

nu heb ik af en aan licht bloedverlies gehad vanaf de curettage, maar niets zorgwekkends. Met name na de kluspartijtjes had ik het ook en daar zat 1x ook wat weefsel bij. Ik heb ook nog een keer weefsel gevonden bij het plassen. Omdat het bloeden niet meer werd zoals bij een ongi, geen buikpijn en andere klachten heb ik om een en ander zeker te weten afgelopen donderdag een zwangerschapstest gedaan van clear blue. Die gaf aan 1-2 weken zwanger. Bij het opvangen van de urine zat ook weer een stukje weefsel. I heb verder ook totaal geen zwangerschaps symptomen.

nu begrijpen jullie hopelijk mijn twijfel.

ben ik zwanger? Of is het wellicht toch oud hormoon? Ik geloof niet in een miskraam, want dan had ik volgens mij meer buikpijn moeten hebben? Ik hoop eigenlijk dat iemand een soortgelijke situatie heeft gehad.

ik heb 9-4 een afspraak bij de Verloskundige, maar wil eigenlijk niet teleurgesteld worden. Durf alleen haast ook niet te geloven dat ik wel zwanger ben... Iemand ervaring?

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×