Doodgeboorte

Als je na de 16e week van je zwangerschap bevalt van een levenloos kindje, of als hij na de bevallig overlijdt, spreek je van doodgeboorte.

Oorzaak van doodgeboorte

Er is niet altijd een duidelijke oorzaak te vinden voor een doodgeboren foetus. Er kunnen problemen zijn geweest met de navelstreng of placenta. Zo kan je navelstreng in de knoop raken en je placenta loslaten van de baarmoederwand. Sommige infectieziekten kunnen van de moeder op de foetus worden overgedragen, zoals de listeria bacterie. Dit kan ook een mogelijke doodsoorzaak zijn,

Afscheid nemen

Om het proces te verwerken is een goed afscheid belangrijk. Wees niet bang om je doodgeboren kindje vast te houden en te knuffelen. Het is ook helemaal niet vreemd om er foto’s van te maken. Vind je het eng om zelf foto’s te maken? Dan kun je ook een medisch fotograaf in huren. Neem alle tijd die je nodig hebt om het te verwerken en praat ook met elkaar.

Jouw hormonen

Ook al is je kindje er niet meer, de hormonen in jouw lichaam denken nog steeds dat het nodig is om je lichaam klaar te maken voor de borstvoeding. Er zijn eventueel medicijnen die de melkproductie kunnen remmen. Daarnaast heb je ook nog ongeveer 6 weken last van bloedverlies.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×