Missed abortion

Missed abortion wordt ook wel een stille abortus of stille miskraam genoemd. Een missed abortion heeft niet dezelfde symptomen als bij een miskraam. Vaak wordt deze vorm van een miskraam pas bij de echo ontdekt.

Symptomen missed abortion

Op de echo is de vrucht nog steeds zichtbaar, maar het hartje klopt niet meer. Vaak wordt een stille miskraam pas geconstateerd als je een echo krijgt. Je lichaam is zich nog aan het voorbereiden om de vrucht af te stoten. De buikkrampen en het bloedverlies blijven daardoor nog even uit.  De vrucht heeft zich niet verder kunnen ontwikkelen en is daarom niet levensvatbaar.

Behandeling van missed abortion

Je kunt er voor kiezen om de natuur zijn gang te laten gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om de miskraam op te wekken. Bij een vroege missed abortion (rond de 12e  week) wordt je gecuretteerd. Hierbij wordt de baarmoeder met een speciaal slangetje leeggezogen. Als de stille miskraam rond de 13e week van je zwangerschap plaatsvindt, wordt de geboorte met kunstmatige weeën op gang gebracht, daarna wordt pas de curettage uitgevoerd.

Lichamelijk herstel

Jouw zwangerschapshormonen zijn niet meteen uit je lichaam. Je kunt hierdoor nog steeds last hebben van bepaalde zwangerschapsverschijnselen. Vaak verdwijnen deze klachten na enkele dagen. Na 4 á 6 weken komt je normale menstruatie weer op gang.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×