Molazwangerschap

Normaal gesproken wordt een eicel bevrucht en gaat de cel zich delen. Er komen nieuwe cellen tot stand en uit deze cellen ontstaat een embryo. Bij een molazwangerschap wordt alleen de placenta ontwikkeld.

Oorzaak molazwangerschap

Een duidelijke oorzaak is er nog niet, gelukkig komt het maar zelden voor. Er zijn wel een aantal risicofactoren die kans op een molazwangerschap zouden kunnen vergroten:

  • Als je afkomstig bent uit Zuidoost-Azië
  • Als je jonger bent dan 15 jaar of ouder bent dan 40
  • Erfelijke factoren
  • Langdurig pilgebruik

Symptomen molazwangerschap

Er zijn niet altijd duidelijke klachten aanwezig die kunnen duiden op een molazwangerschap. Vaak wordt dit pas tijdens een echo ontdekt. In plaats van een vruchtzakje met een embryo en een kloppend hartje, worden alleen kleine blaasjes gezien. In enkele gevallen hebben vrouwen last van bloedverlies.

Behandeling molazwangerschap

Als het wordt ontdekt, zal je gecuretteerd moeten worden. Via de schede wordt het molaweefsel met een dun slangetje verwijderd. Deze behandeling vindt onder narcose plaats. In enkele gevallen kan het bloedverlies tijden de behandeling erg heftig zijn. Dan is er een bloedtransfusie nodig.

Opnieuw zwanger worden

Er wordt aangeraden om na een molazwangerschap even te wachten met zwanger worden. Achtergebleven molaweefsel zou opnieuw actief kunnen worden. Nadat de HCG waarde in je bloed weer normaal is, wordt aangeraden om ongeveer een half jaar te wachten. De kans op een tweede molazwangerschap is zeer klein.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×