Zwanger na verlies

De een wil het liefst zo snel mogelijk weer zwanger worden en de ander stelt het liever nog even uit. Als je dan toch weer zwanger bent, kan het een angstige en stressvolle periode zijn. Je bent bang dat jij je kindje weer zult verliezen.

Kans op verlies na miskraam

Als je een miskraam hebt gehad, betekent dit niet dat een nieuwe zwangerschap ook in een miskraam zal eindigen. Als je vaker een miskraam hebt gehad, is de kans wel groter op een herhaaldelijke miskraam. Ben je opnieuw zwanger? Dan kan het je gerust stellen om een afspraak te maken voor een inwendige echo. Vraag hier eventueel naar bij je huisarts.

Hoelang wachten op nieuwe zwangerschap?

In de meeste gevallen hoef je niet te wachten om opnieuw zwanger te worden. Na 4 á 6 weken komt je menstruatie weer op gang. Soms wordt wel aangeraden om een half jaar te wachten. De meningen zijn hier nogal over verdeeld. Voor de zekerheid zou je dit met je huisarts kunnen bespreken. Begin er in ieder geval pas aan als je geestelijk en lichamelijk weer in balans bent.

Media Filter
nathalie

zondag 24 augustus 2014 15:53

zwanger na MA

Hallo allemaal..

Ik ben op dit moment bijna 6 weken zwanger..en heel bang voor weer een MA..dat was op 28 mei 2014..het vruchtje was gestopt met groeien met ong 5 weken..35 dagen daarna weer ongesteld en daarna niet meer waarvan het resultaat nu weee zwanger grin daar zijn  we uiteraard heel blij mee ma nu is mijn angst wel enorm aanwezig en k heb vorige week een echo gehad ma daar was nog weinig op te zien. .toen was k waarsch net 5 weken..wel verdikt baarmoederslijmvlies en ze dacht een vruchtzakje te zien ma t heeft me helaas niet uit de onzekerheid geholpen..nu krijg k over 1, 5 weken weer een echo dus k hoop t zo dat dit een goeie zwanger

schap wordt..ik heb al 2 gezonde kindjes maar dit is inmiddels mijn 6 de zwangerschap waarvan elke x voor een goede zwangerschap het is geeindigd in een miskraam..Heeft iemand hier ook ervaring mee?

astrixje 22 februari 2016 19:03

ik herken mijzelf hier helemaal in…. ik dacht dat ik nooit meer gezonde kinderen konden krijgen, maar het was goed dat ik eerst online las op bijv http://snelzwangerworden.nl/zwanger-worden-na-miskraam/ dat het nog gewoon mogelijk was. We hadden zo snel mogelijk ook even een afspraak gemaakt bij de arts en nu zijn we weer zwanger!! :D

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×