Voorbehoedsmiddelen

Als je niet zwanger wilt worden is het van belang om voorbehoedsmiddelen te gebruiken. Er zijn veel verschillende middelen en je zal uit moeten zoeken welke het best bij jou past.

1. Condoom
Het condoom is er zowel voor de man als de vrouw. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Het beschermt niet alleen tegen een ongewenste zwangerschap, maar ook tegen een SOA.

2. Anticonceptiepil of prikpil
De pil regelt je maandelijkse cyclus. Door het gebruik van de pil krijg je geen eisprong meer. De prikpil heeft dezelfde werking, maar wordt alleen geïnjecteerd. Ook de anticonceptiepleister is vergelijkbaar.

3. Spiraaltje
Een spiraaltje wordt in je baarmoeder geplaatst. Het spiraaltje zorgt ervoor dat de eicel zich niet in kan nestelen. Er zijn twee soorten; het hormoonspiraaltje en het koperspiraaltje.  

4. Implanon
Het implanon wordt in je bovenarm geplaatst. Het is een klein staafje van 3 á 4 cm. Het staafje wordt door de huisarts of gynaecoloog ingebracht en kan 3 jaar blijven zitten.

5. De nuvaring
De ring kun je zelf inbrengen in je vagina. In de stopweek haal je de ring eruit en daarna breng je de ring weer in. Dit middel is ook te vergelijken met de pil.

6. Pessarium
Het pessarium is een gesloten ring, met als opvulling een buigzaam vlies. Deze moet gebruikt worden in combinatie met zaaddodende middelen.

7. Castratie en sterilisatie
Dit is de meest definitieve en effectieve oplossing. Bij de man worden de teelballen afgesloten en bij de vrouw worden de eileiders.

Media Filter
Janneke

dinsdag 28 juli 2015 20:24

Menstruatieklachten & Sterilisatie Essure

Na een aantal miskramen maar ook twee gezonde heerlijke jongens heb ik besloten wat aan mijn menstruatieklachen te doen. Vanaf m'n 13e altijd al ontzettend veel bloedverlies en veel krampen.

De gynaecoloog adviseerde de NovaSure behandeling, dan wordt het slijmvlies van je baarmoeder weggebrand. Maar dan is het gevaarlijk om zwanger te worden dus ze adviseerde om hiervoor afgaand de Essure behandeling te doen. Een sterilisatie met veertjes die in je eileiders geplaatst worden. Beide behandelingen konden poliklinisch en duurden niet al te lang.

Zonder narcose behandeld worden had mijn voorkeur en in 2011 ben ik hieraan geholpen. Twee behoorlijk pittige behandelingen, even doorbijten voor het goede doel en inderdaad ik vloeide bijna niet meer. Maar de energieboost kwam niet. Ook begon langzaamaan de kramp terug te komen. En de laatste maanden zo heftig dat ik dagelijk last heb.

Gelukkig stuitte ik op een groep lotgenoten https://www.facebook.com/groups/913324985397813/ Hier werd mij veel helder. Ik was al in onderzoek bij mijn arts maar uit alle onderzoeken kwam niets bijzonders: kortom een gezond mens..... maar waar komen al die klachten die zich afwisslen: buikpijn, misselijk, duizelig, rugweeen, lage rugpijn etc. vandaan en moest het nog even aankijken. 

En na weer 4 nachten hele heftige pijn (ik kroop door het hele bed en over de vloer: denk aan 10 cm ontsluitingsweeen) was de maat vol en ben ik voor een second opion bij een ander ziekenhuis dan m'n eigen terecht gekomen. En gelukkig eindelijk de juiste diagnose. Ik heb adenomyose (lijkt op endiometrose) en juist door de Essure en Novasure worden de klachten nog meer getriggerd en dus erger. Dus die combinatie was niet erg wenselijk. Dus vandaar mijn verhaal hier... Mocht je een sterilisatie overwegen... laat je goed onderzoeken ook op bijvoorbeeld nikkelallergie (in de veertjes van essure zit nikkel) maar heb je al langer baarmoederklachten op naar het goede ziekenhuis met een heel goed echo apparaat.

Een lotgenoot van mij heeft een duidelijk verhaal geschreven op haar website. Klik hier.

jojo jaji

zondag 17 augustus 2014 17:49

zwanger na sterillisatie

hoi,

in het kort, ik ben single mama van 5 kids.

ik heb mij bij 5de kindje laten sterilliseren, aangezien het 5 keizersnedes waren was dat noodzakelijk.

mijn ex is na ernstig iets weg gegaan nadat kleinste 8 maanden oud was.

ik heb nu dus een one night stand gehad, ja stom, geen condoom gebruikt...en nou ben ik dus zwanger.

weet eigenlijk niet goed, wat nu te doen. 5 keizersnedes was al verhoogd risico op scheuren van baarmoeder tijdens zwangerschap.

6 kindjes ik alleen, zal ook heel zwaar worden.

toch voel ik mij heerlijk, zou nooit abortus willen, maar medisch is dit heel onverantwoord..

help ik word hier gek !!!!

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×