Vruchtbaarheidsproblemen

Als het niet lukt om zwanger te worden kan dit probleem bij jou liggen, maar ook bij je partner. Bij de vrouw is de oorzaak meestal cyclusstoornissen of afgesloten eileiders en bij de man zwak zaad.

Vruchtbaarheidsproblemen bij de vrouw:

Verouderde eierstokken
Naarmate je ouder wordt, neemt ook de kans op vruchtbaarheid af. Dit komt doordat de kwaliteit van de eierstokken afneemt en er minder eiblaasjes geproduceerd worden.

Stoornissen in de menstruatiecyclus
Je menstrueert helemaal niet of heel onregelmatig. Als je cyclus verstoord is, heb je vaak ook geen eisprong. PCOS zorgt er ook voor dat de vrouwelijke cyclus wordt verstoord.

Eileiderproblemen
Soms komt het voor dat een eileider bij de vrouw gedeeltelijk of helemaal is afgesloten. Dit kan komen door een eileiderontsteking of Chlamydia. Ook kan er door een buikoperatie bepaalde verklevingen zijn ontstaan.

Endometriose
Endometriose is een chronische aandoening waarbij het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoeder bevindt. Tijdens de menstruatie kan het bloed in de buikholte terechtkomen. Hierdoor kunnen er vergroeiingen en verklevingen ontstaan.

Gestoorde wisselwerking
Bij de vrouw kan de vaginale zuurgraad te hoog zijn of het baarmoederhalsslijm te taai. Hierdoor kan een eicel zich niet innestelen.

Vruchtbaarheidsproblemen bij de man

Het meest voorkomende probleem bij de man is zwak zaad. Maar het kan ook zijn dat hij te weinig zaad heeft of helemaal niet. Dit wordt dan azoöspermie genoemd. Maar ook de vorm van de zaadcellen en de snelheid waarmee ze zwemmen zijn van belang.

Media Filter
Beer

dinsdag 18 oktober 2016 13:33

Eitjes willen niet groeien

Hoi,

Ik ben nieuw op dit forum, maar aangezien ik nog heel veel vragen heb waar ik geen duidelijke antwoorden op krijg in het ziekenhuis, hoop ik dat jullie mij kunnen helpen.

Ik ben nu ongeveer 2 jaar bezig met zwanger worden. Het eerste half jaar kwam er geen menstruatie, zodoende dat ik naar de huisarts ben gegaan. Deze heeft me doorverwezen naar het ziekenhuis, alwaar ik gestart ben met Duphaston en Clomid. Dit he ik ongeveer 6 maanden gedaan tot de maximale dosering, waarna ze geconstateerd hebben dat clomid bij mij niet werkt. Mijn folikels blijven heel klein en bouw nauwelijks baarmoederslijmvlies op.

Toen overggegaan naar Gonal-F. Ook dit heb ik ongeveer 5 maanden geprobeerd tot aan de maximale dosering (150), maar wederom zonder succes. Geen enkele eigroei geconstateerd.

Inmiddels prik ik met Menopur, een hormoonprik die zowel FSH als LH bevat. Ik zit nu op 150, maar nog steeds nul verandering.

De arts gaf aan dat dit het laatste medicijn is wat ze bij mij kunnen proberen. Dat is wel schrikken natuurlijk.

Nu vroeg ik me af: kan je IVF doen als je eitjes niet natuurlijk groeien? Kunnen ze ook buiten je baarmoeder groeien / springen / bevrucht worden?

Heeft iemand anders dit ook wel eens meegemaakt?

Ik hoor het graag, begin hier toch wel steeds verdrietiger en angstiger over te worden.

Alvast dank!!

Janneke1989

maandag 11 juli 2016 19:30

Testen

Hallo allemaal, 

Mijn vriend en ik hebben  zaterdag  2-7 een TP gehad, een hele lieve vriedin van ons is eiceldonatrice. nu heb ik vandaag een zwangersschapstest gedaan en die was negatief :(. we moeten officeel wachten tot zaterdag. maar voel me zo angstig dat het dan ook negatief is. ik voel mij ook niet anders helemaal niet zelfs. wie heeft hier ervaring mee en wie had na 9 dagen wel een positive test? of negatief die eindelijk positief werd na een paar dagen later weer testen?

Janneke 

Tijgergirl

vrijdag 23 oktober 2015 2:10

Spiraal draadjes

Ik heb nu anderhalf jaar mijn mirena spiraal maar maak me nu vest zorgen mijn vriend voelt de draadjes niet en ik kan ze zelf ook niet voelen hoe kan ik dat het beste doen in het begin de eerste weken voelde ik ze wel ook tijdens de seks maar nu niet meer is er een reden om te bellen na de huisarts heb ook soms na de seks pijn onder in me buik 

Wie zou me kunnen helpen 

Ben nogal ongerust 

saar 27 oktober 2015 14:33

Ik heb ook een mirena gehad, mn gyn zei dat de draadjes bij plaatsing nog in de schede hangen, maar dat die zich na een tijdje plat gaan leggen.
Zie t als een dun ijzerdraadje wat je ombuigt.

Pijn na seks in de onderbuik kan komen door een orgasme, of volle blaas of gewoon de inspanning. De baarmoeder trekt zich dan iets samen en dat kan je wat meer voelen door dat spiraal.

Ik voelde mn spiraal ok gewoon zitten, totaal niet pijnlijk of verevelend, maar je voelt toch dat er iets zit.

therapeutsonja

donderdag 8 oktober 2015 13:10

boeken aanraders

Lieve dames,

Ik doe voor mijn studie de 4 jarige Post HBO opleiding Hypnotherapie en Psychosociale begeleiding bij Academie Hypnos een onderzoek naar 'onbegrepen onvruchtbaarheid'.

Hiervoor moet ik proefclienten hebben, en  heb ik gesprekken met fertiliteitsartsen en huisartsen.

Tevens moet ik literatuur studie doen. Er is ontzettend veel geschreven over onvruchtbaarheid, ivf e.d. maar kan niet zo snel iets vinden over onbegrepen onvruchtbaarheid.

Heeft iemand hier een tip? En welk boek over onvruchtbaarheid MOET ik echt lezen. Wat zijn de echte aanraders?

Heel veel dank alvast.

Hartelijke groet,

Sonja

MKKB

dinsdag 6 oktober 2015 10:41

PCOS, en graag zwanger willen raken

Hoi Hoi,

Zal me eerst even voorstellen, Ik ben Karin en ben 24 jaar.
Woon samen met mijn vriend Mark, waar ik al ruim 8 jaar erg gelukkig mee ben, en de wens is er om ons geluk uit te breiden.

Alleen waren we hier al ruim 2 jaar mee bezig, en hadden we het idee al dat er iets niet klopte. 
Dit omdat mijn menstruatie altijd uitbleef, en wij hier geen rekening mee konden houden.

Toen de beslissing genomen om naar de huisarts toe te gaan, (dit ook met druk omdat mijn vriendin vertelde dat ze zwanger is, dan wordt je met je neus op de feiten gedrukt).

Huisarts had ons gelijk doorverwezen naar een gyn, en bij de eerste afspraak zag ze al dat ik PCOS heb. Na het bloedprikken bleek wel dat ik de "lichte" vorm heb. 
Sinds September gestart met Provera en daarna een Clomid kuur van 50 mg. 
Deze kuur leek erg goed aan te slaan, want er was 1 mooi eitje die goed groeide.

Maar vandaag weer heen geweest en hij zit er nog steeds, de gyn gaf al aan dat hij toch al gesprongen had moeten zijn. Aanstaande vrijdag moet ik nu bloedprikken om te kijken of hij misschien wel is gesprongen of niet. 
En dat zal dan inhouden dat ik weer met de volgende kuur moet beginnen van Clomid 100 mg. 

Ik kan dit erg goed bespreken met mijn vriend, vriendinnen en schoonfamillie, maar merk dat ik ook erg veel heb aan het lezen hoe anderen in dit proces zitten.
En hoop verhalen met jullie te kunnen delen en lezen.

Groetjes Karin....

rankietankie 7 oktober 2015 15:11

Erg jammer.. Ik heb er ook even een melding van gemaakt..

MKKB 6 oktober 2015 23:28

Hallo rankietaknie,

Ja heel stom, ik heb ook telkens foutmelding.
Heb het al aangegeven, hopelijk kan hier wat aan gedaan worden.
Want kan jou hele bericht ook niet lezen helaas.

Groetjes

Michaela

maandag 1 juni 2015 0:29

Niet zwanger door bondage?

Mijn vriend en ik proberen nu al 6 maanden zwanger te worden, maar nog zonder resultaat. Eerder al eens de zaadkwaliteit laten testen en deze blijkt gewoon goed te zijn. Nu vroegen we ons af of het wellicht komt omdat we een paar keer per maand met een koppel afspreken om bondage te beoefenen. Zou dit een negatieve invloed kunnen hebben, en zo ja, hoe dan?

Mariska Jansen 16 maart 2016 22:54

Ik kamp met dezelfde vraag. Niet dat ik niet zwanger kan worden, dan weet ik namelijk nog niet, maar we hebben wel een kinderwens en vragen ons af of onze ‘spelletjes’ hierop een negatieve invloed kunnen hebben. Iemand?

Petra 10 juni 2015 17:03

Lijkt me niet goed, maar wie ben ik?

AnthanAnun

vrijdag 29 mei 2015 6:19

Zwager als zaaddonor?!

Hallo, 

Ik weet niet of ik het juiste onderwerp heb gekozen.  Als dit niet het geval Is sorry, ik ben nieuw hier. 

Maar het volgende. Mijn man en ik willen graag kinderen. Helaas heeft hij zich 10,5 jaar geleden de zaadleiders door laten knippen. Als hij het nu laat herstellen Is de kans dat het lukt vrij klein.  

Wij hebben het er met zijn oudere broer over gehad dat wij van plan waren om dit traject aan te gaan.  Toen zei hij, waarschijnlijk als grap, dat hij wel zaaddonor wil zijn stel dat het niet anders zou lukken.  

Aan de ene kant Denk ik dat dit voor problemen kan zorgen maar aan de ander kant sta ik hier weg positief tegenover aangezien ik hem goed ken, graag mag een het kind dan erfelijke eigenschappen uit de familie van mijn man heeft. Ik heb ook wat moeite met de gedachte en kind van een vreemde man te krijgen die ik niet ken als het niet met mijn man lukt. 

Wat vinden jullie. Zou dit een optie kunnen zijn of hangen er te veel nadelen en problemen aan vast?  

AnthanAnun 31 mei 2015 19:34

Hij heeft zelf ook al een eigen kind en hij woont 130km ver weg.  Ik vind het ook een heel moeilijke keuze.

rankietankie 29 mei 2015 21:19

Poe best moeilijke keuze zeg.. Wat erfelijkheid heb je gelijk.. Maar kan hij dan wel genoeg afstand van het kind nemen als hij het zo vaak ziet? Biologisch is het toch zijn kind.. Pittig.. Veel succes met de keuzes maken.. Ik ben alleen bang dat alleen jullie deze keuze zelf kunnen maken..

Shai

woensdag 24 december 2014 9:39

Provera, PCOS en tussentijdse bloeding

Hi ladies,

Ik heb sinds een aantal maanden geleden last van tussentijdse bloedingen (veel, soms niet allen bij afvegen) en was opgegeven moment 2 keer in de maand ongie. Ik heb vorige week een kuur van 7 dagen gehad van Provera, maandag de laatste geslikt. In de bijsluiter stond dat ik 3-7 dagen na de laatste tablet ongie zou moeten worden. Nu heb ik sinds gisteren helder bloedverlies. Tijdens het slikken door had ik ook tussentijdse bloedingen. De bedoeling was dat hiermee mijn cyclus " ge-reset" moest worden, en de 5e dag zou ik met clomid moeten beginnen. Ik vraag me af of iemand dit herkend. Wat is jullie ervaring hierin. Het zit me niet lekker en kan pas in de middag bellen met de verpleegkundige...

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×