Alcohol

De meningen zijn er over verdeeld; wel een glaasje alcohol tijdens de zwangerschap of toch maar niet? Om het zekere voor het onzekere te nemen, is het beter om het niet te doen.

Alcohol & je baby

Als je alcohol drinkt, verspreidt de drank zich over je lichaamsvocht en komt dus ook in het lichaamsvocht van je ongeboren kind terecht. Je kind krijgt dus evenveel alcohol in je bloed als jij. Dit is gevaarlijk voor de groei van je kind en de organen die nog in ontwikkeling zijn. Drink dus niet tijdens je zwangerschap, dit kan nare gevolgen hebben voor je zwangerschap en jouw kind.

Risico’s voor jou

  • Je kan een miskraam krijgen
  • Je hebt kans op een vroeggeboorte
  • Je kind kan doodgeboren worden

Risico’s voor je kind

  • Je kind kan een groeiachterstand krijgen die hij nooit meer in kan halen
  • Je kind kan geboren worden met afwijkingen aan zijn hart, ogen, armen of gezicht
  • Je kind kan er een hersenbeschadiging aan over houden. Hierdoor kan je kind hyperactief, gedragsgestoord of gehandicapt worden

Alcohol gedronken en nu?

Heb je toch een glaasje alcohol gedronken en wist je niet dat je zwanger was? Wees gerust, als je een glaasje gedronken hebt, betekent dit niet gelijk dat er iets mis is met je kind. Bespreek dit voorval met je verloskundige als je een afspraak hebt. Zij kan eventueel je zorgen wegnemen.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×