Schoonheidsbehandelingen

Tijdens je zwangerschap kun je beautyrituelen gerust voortzetten, maar met sommige dingen is het toch oppassen geblazen.

De sauna
Tijdens je zwangerschap is het oppassen met sauna’s en hete baden. Hierdoor kun je oververhit raken; je hartslag neemt toe, waardoor de bloedtoevoer naar je baarmoeder vermindert. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de ontwikkeling van je baby. Na de eerste 14 weken van jouw zwangerschap kun je wel een sauna bezoeken, alleen als je voor de zwangerschap ook regelmatig ging.

Ontharen
Als je zwanger bent, kun je last krijgen van ongewenste of versnelde haargroei. Dit verdwijnt meestal na de zwangerschap weer. Het is veilig om dit haar te epileren. Wees voorzichtig met ontharingscrèmes. Er is nog niet veel onderzoek naar gedaan, maar de kans bestaat dat chemicaliën in het bloed van je baby terechtkomen. Overweeg eventueel een waxbehandeling, dit is wel veilig.

Gezichtmaskers
Deze kun je tijdens de zwangerschap veilig gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je huid wat gevoeliger kan zijn. Hierdoor kan je huid anders op het maskertje reageren dan je gewend bent.

Crèmes
Een bruiningscrème kun je veilig gebruiken tijdens de zwangerschap, wel is het oppassen met antirimpel crèmes. Hier kan het bestandsdeel retinol inzitten. Deze stof kun je de eerste weken van de zwangerschap beter vermijden. Retinol kan leiden tot aangeboren afwijkingen bij jouw baby.

Botox
Het gebruik van botox wordt tijdens je zwangerschap streng afgeraden. Botox kan leiden tot een miskraam of groeibeperking van jouw baby.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×