Seks

Je kunt tijdens de zwangerschap gewoon seks hebben met je partner. Tenzij het om medische redenen wordt afgeraden. Seks kan tijdens de zwangerschap zelfs extra fijn zijn. Jouw vagina is vochtiger en je geslachtsorganen extra doorbloed, hierdoor is de kans op een orgasme groter.

Angst voor de baby

Je kunt bang zijn om de baby te beschadigen, maar je kind merkt er helemaal niets van. Hij is veilig verpakt in het vruchtwater en je baarmoeder. Jouw slijmprop sluit het volledig af en beschermt je kind tegen infecties. De penis van je partner kan door de bocht in je vagina ook niet bij de baarmoedermond komen. Wees wel alert als je last blijft houden van bloedingen. Orale seks is ook geen probleem.

Speeltjes gebruiken tijdens de seks

Het is veilig om vibrators of dildo’s te gebruiken tijdens je zwangerschap. Duw de voorwerpen echter niet te ver naar binnen en zorg ervoor dat ze goed ontsmet zijn.

Seks in het laatste trimester

Door jouw buik kan het hebben van seks wat lastiger zijn. Ook kun je libido afnemen omdat je alleen nog maar met je baby bezig bent. Het is verstandig om in het derde trimester wat voorzichtiger te zijn met seks. De kans dat je vliezen breken is aanwezig en de kans op een infectie door het sperma is dan groter. Als je wilt vrijen, gebruik dan een condoom.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×