Tandverzorging

Tijdens je zwangerschap moet je extra aandacht besteden aan het verzorgen van je gebit en tandvlees. De zwangerschapshormonen kunnen problemen met je gebit of tandvlees namelijk verergeren.

Een gezond gebit

Mond-, gebit- en tandvleesverzorging zijn een erg belangrijk onderdeel van je gezondheid als je zwanger bent. Er zijn namelijk gebitsproblemen die invloed kunnen hebben op je ongeboren baby. Houd daarom je gebit en tandvlees schoon en verzorg het goed.

Gingivitis

Sommige vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap de tandvleesaandoening gingivitis. Deze aandoening wordt veroorzaakt door tandplak wat op de tanden blijft zitten. Het zorgt voor rood, opgezet en geïrriteerd tandvlees. Door de aandoening gaat je tandvlees gemakkelijk bloeden tijdens het tandenpoetsen.

Naar de tandarts

Als je zwanger bent, is het gewoon mogelijk om kleine tandartsbehandelingen te ondergaan. Het is zelfs verstandig om tijdens je 1e of 2e trimester een bezoek te brengen aan de tandarts. De tandarts kan je gebit dan een goede schoonmaakbeurt geven. Ook kan hij latere bezoeken voorstellen, om bijvoorbeeld eventuele veranderingen aan je gebit te kunnen zien. Laat je tandarts altijd weten dat je zwanger bent, of je medicijnen gebruikt en of je een risicozwangerschap hebt.

Hoe houd ik mijn gebit gezond?

Houd tijdens je zwangerschap je mond, gebit en tandvlees schoon door minimaal 2 keer per dag te poetsen. En minimaal 1 keer per dag te flossen. Je kan het flossen eventueel combineren met het gebruik van tandenstokers. Ook is het belangrijk dat je gezond en gebalanceerd eet.

Media Filter
marliesf

maandag 9 mei 2016 13:42

Zwanger en snurken

Hoi hoi,

Ik lees al een tijdje mee op deze site en heb al veel geleerd van wat andere hier schrijven. Mijn naam is Marlies en ik ben nu enige tijd zwanger. Tijdens mijn zwangerschap attendeerde mijn vriend mij erop dat ik snurkte. Eerst als een grap dus ik nam het niet al te serieus. Tot er ineens producten van deze winkel op mijn bedhelft lagen.

Je kan je voorstellen, dat dit voor de relatie niet geheel positief uitpakte. In plaats van een goed gesprek, wisselde mijn vriend geen woord meer. Hij klaagde alleen nog over het niet kunnen slapen. De last die hij van mijn gesnurk had, etc. Juist op zo'n moment verwacht je toch een beetje hulp en medeleven!

Ik was dan ook erg benieuwd naar jullie mening. Inmiddels slaapt hij in de logeerkamer en heb ik het gevoel dat ik er alleen voor sta. Wat zouden jullie doen?

lief Marlies

katja123 25 mei 2016 10:49

Hey Marlies,

Hoe gaat het nu met je zwangerschap?

Liefs, Katja

Marroussia 20 mei 2016 23:01

Nee dat begrijp ik.hoe is jullie relatie verder?hoe gaat het met je zwangerschap?

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×