Ovulatiekalender

Per maand heb je slechts een paar dagen de kans om zwanger te raken. De ovulatiekalender is een handig hulpmiddel om je meest vruchtbare periode te berekenen.

Je ovulatie

Bij je ovulatie (eisprong) komt er een eicel vrij uit één van je eierstokken. Op dit moment kan de cel worden bevrucht. Vervolgens wordt de eicel naar je baarmoeder vervoert. Als deze bevrucht is, kan hij zich innestelen in jouw baarmoeder. Als het eitje niet bevrucht is, wordt het weer afgestoten door je lichaam en word je ongesteld. Je ovuleert dus maar 1 keer per maand.

De ovulatiekalender

Er zijn een aantal hulpmiddelen om het berekenen van je vruchtbare dagen gemakkelijker te maken. Via een ovulatiekalender kun je op internet berekenen wat je meest vruchtbare dagen zijn. Past deze aanpak niet bij jou? Denk dan aan de temperatuurmethode of een ovulatietest.

Media Filter
mel2014

zondag 3 april 2016 20:54

positief?

hee is er iemand die mij kan helpen. 

afgelopen dagen voor het eerst aan de ovu testen en heb het idee dat die van gister stuk donkerder is dan die van vandaag en de dag ervoor.. wat denken jullie, vandaag klussen of komt de knaller nog? 

 
Laura1234

dinsdag 8 maart 2016 15:47

Positieve ovulatietest?

Hallo meiden,

Kunnen jullie met mij mee kijken naar deze testen? Volgens mij zijn de laatste twee positief, iets minder dik maar zoals ik het kan zien wel net zo donker?! 5 en 6 maart 'geklust' met m'n vriend... 

 
Laura1234 13 maart 2016 8:22

Oke, bedankt. Ben in december gestopt met de pil, januari cyclus van 34, februari van 40 dagen. Dit was de eerste keer dat ik de ovulatietesten gebruik. De 6e test was op dag 18 van mijn cyclus, zou wel kunnen dus. Maar baal ervan dat ik niet door heb getest dan had je de piek er uit kunnen halen, nog wel dag erna met action test getest, die was heel licht, maar hoor vaak dat de 1 positief kan geven en de ander negatief… Heb namelijk na 8 maart niet weer geklust..

1mom 11 maart 2016 22:04

Is gelijk hoe donker of hoe licht ze zijn . Zolang er een streep is , is het positief hoor .
Kan afhangen van welke test en tijdstip enzo ..

Proficiat !

MJM94

woensdag 13 januari 2016 18:55

Ovulatie testen

Hallo,

ik ben nu een tijdje bezig voor een tweede kindje, ik gebruik ovulatie testen en altijd al we twee donkere strepen hebben dan gaan we samen " knutselen " haha 

maar deze maand geeft die de heletijd een tweede lichtere streep aan.. Normaal heb ik dat nooit gehad was het tweede streepje gewoon altijd wit. 

Wat zou dit kunnen betekenen ? 

Groetjes.

 
caroline 13 januari 2016 22:20

Ik heb deze ook gebruik ik werd er beetje onzeker van dat ik nooit echt precies weet.ik zou zelf voor digitaal gaan die gebruik ik ook dan krijg je een smiltjes zien.

stephanie van hooff

maandag 5 januari 2015 22:05

ovulatietest positief of negatief !

Hoi allemaal. 

Mijn vriend en ik proberen al zon 7 maanden nog een kindje te verwekken. Dat wil zeggen... wij zien elkaar weinig. Soms maar 1 weekend in de maand en dus een beetje afhankelijk van wanneer mijn vruchtbare periode is kan het zich resultaten in een zwangerschap. En hoewel we elkaar per toeval altijd wel zien in de vruchtbare periode (zoals mijn 3 apps dat aangeven) is er tot zover nog niks van gekomen. Afgelopen zaterdqg en zondag hebben wij nogmaals een poging gedaan en hoewel ik pas sinds don/vrij van mijn mens af was geeft mijn app aan dat ik in mijn  vruchtbare periode ben . Ik moet wel even erbij zeggen dat ik een ietwat onregelmatige cyclus heb sinds ik mijn antivonceptie heb lqten verwijden. De laatste maanden zat ik op de 25 dagen maar het is ook wel eens 18 !! En 36 !! Geweest. Nu dacht ik...laat ik eens gaan testen met de kruidvat ovulatietesten . Ik voel mijn sprong meestql wel maar blijkbaar heeft dat tot nu toe ook niks opgeleverd. Ik heb dus gister (zondag ) in de avond getest en vanochtend en ong anderhalf uur geleden (avond) en denk dat ik nu ook ergens lichtelijk mij sprong begin te voelen maar dit kan ook zomaar niet eens zijn ! Ik wil graag weten of jullie vinden dat die vqn zonet positief is of niet. Zie foto

 
Fiederelsje 8 januari 2015 14:56

Hoi hoi,

Ik weet niet of ik juist zit op de forum maar wilde ergens even mijn ei kwijt.
Ik geloof dat ik last heb van rammelende eierstokken.
Echter ziet mijn vriend er nog een beetje tegen op. Wat gaat er komen als je een kleine hebt, kinderopvang, kosten etc. We willen graag uit gaan zoeken wat er allemaal bij komt kijken en wat voor ons mogelijk is. (zijn nu beide 27 en 8 jaar samen)

Momenteel is mijn gevoel zo sterk, ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Heb er behoorlijk veel verdiet van. Gelukkig kan ik er wel met hem over praten. Maar voor hem is de drempel nog te groot doordat hij niet weet wat ons te wachten staat.
Is er iemand die ons wat meer kan vertellen hierover?
Is ertoevallig ook iemand die een idee heeft om afleiding te zoeken? Of weet hoe met mijn gevoel om te gaan? (dit omdat ik er zelf behoorlijk mee zit)

Alvast bedankt.
Liefs Fiederelsje
p.s. als ik een ander forum moet hebben hoor ik het graag

AnneBrouwer 5 januari 2015 23:13

Hoi, ik weet niet hoe ik aparte berichten op deze site kan plaatsen maar ik had een vraagje. Ik heb laatst onveilig sex gehad maar hij is niet in me klaargekomen. Ik werd 5 uur later ongesteld. Kan ik nu zwanger zijn?

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×