Zwangerschapstest

Ben je misselijk en zijn je borsten gevoelig? Dan zou je wel eens zwanger kunnen zijn. Om hier zeker van te zijn kun je een zwangerschapstest doen.

Een zwangerschapstest gebruiken

Je kunt een zwangerschapstest doen vanaf de eerste dag waarop je ongesteld had moeten worden. Er zijn ook testen die je al eerder kunt gebruiken. Deze test kun je al uitvoeren een paar dagen voor je verwachte menstruatie. Bij het uitvoeren van de test, hoef je geen rekening te houden met het tijdstip.

Hoe werkt een zwangerschapstest?

De zwangerschapstest reageert op het HCG hormoon dat jij aanmaakt. Kort na de bevruchting wordt het hormoon door de placenta geproduceerd en vervolgens verlaat het hormoon via jouw urine je lichaam. Een test bevat antistoffen die op het HCG hormoon reageert.  Als er urine aangebracht wordt op de strip van de zwangerschapstest, wordt het urinemonster geactiveerd. Het ligt aan het soort test dat je gebruikt, maar in de meeste gevallen verschijnt er een gekleurde lijn als de test positief is. Bij het ontbreken van de lijn is de test negatief. Als je de test op goede manier hebt uitgevoerd, verschijnt er ook nog een gekleurde lijn in het controlegebied.

Negatieve test

Als de zwangerschapstest negatief uitvalt, wil dat niet per se zeggen dat je niet zwanger bent. Het kan zijn dat er nog te weinig van het HCG hormoon aanwezig is. Probeer het op een later moment nog eens, of ga langs je huisarts voor een test.

Media Filter
LindeVos

zaterdag 1 april 2017 9:57

Vage kruidvat testen.

Goedemorgen dames,

Gisteren heb ik een kruidvat test gedaan die met de paarse dop en de test was ongeldig, er kwam geen streepje in het controle venster. Vanmorgen heb ik weer getest en nu weet ik niet wat ik moet zien en of ik wat zie. Welke zwangerschapstest raden jullie aan? 

 
Denise5

zondag 8 januari 2017 10:52

2 x (ochtend urine)  indrooglijntje na afleestijd ???

Hallo ... 

Ik ben Denise , en wil heel graag jullie mening of ervaringen horen betreft het volgende...

*Ik heb mijn menstruatie gehad op 3 de 2016

*VOLGENDE menstruatie zou dan zijn op 29 dec ( 26 dagen cyclus) 

*Gemeenschap op 10 dec 

*Ovulatie gevoeld op 14 dec ( altijd heel duidelijk voelbaar) 

*25 dec laat in de avond heeeeel klein beetje lichtroze bij t afvegen.

*26 dec in de ochtend hetzelfde en dat was Het laatste beetje. 

* Op 26 dec in de ochtend vreselijk misselijk... en had al een paar dagen last van zere borsten bij het uitdoen van mijn bh savonds..

* 29 dec begon DACHT ik mijn menstruatie .. heeft 4,5 dag geduurd maar in die dagen heb ik maar 1 keer een streepje bloed op maandverband gehad (dit was het hoogtepunt qua bloedverlies ) en verder zo goed als niets op t verband terwijl dit normaal een vol maandverband is om de  3 uur..? 

Ik verloor het bloed voornamelijk alleen bij het plassen en waren soms kleine en soms grote druppels die volgden na t plassen. 

* in de dagen vanaf 25 dec kreeg ik wisselend verschillende dingetjes die ik vreemd vond maar nog niet koppelde aan zwanger zijn zoals ;: - vanaf 27 dec rode kleine vlekjes in mn gezicht tot op heden ... , vlaagjes misselijkheid , vlaagjes lastige borsten... maar zoals we weten kan ons lichaam ons flink voor de gek houden dus ik probeer er niets van te denken.. 

* op 2 januari toch even een testje gedaan vanwege vreemde menstruatie en roze op 25 en 26 dec. NEGATIEF

* na toch telkens dingen te blijven voelen , misselijk , borsten , geen ei wegkrijgen wat ik normaal dagelijks eet... en zo nog wat kleine dingetjes... 

* 6 januari TOCH nog een testje gedaan en daar komt dus t probleem... die was negatief en bij t willen weggooien na 3 kwartier zoals zovelen dit doen keek ik en duidelijk een plusje in t venster dus POSITIEF maar NA AFLEESTIJD.

* 7 januari .. opnieuw met ochtend urine getest en ook nu hetzelfde verhaal !!!! Na een half uur pas weer positief !! 

KRUIDVAT EARLY TESTEN BY THE WAY 

* ik heb de foto van beide testen geupload als profiel foto ... jullie weten dat de streep op foto altijd minder zichtbaar is ?.. in t echt is de streep even breed als de controlestreep maar t potloodstreepje aan de zijkant is het meest zichtbaar..

wat denken jullie hier nou van ??!!! 

1 keer een indrooglijn kan ik geloven maar 2 ochtenden achter elkaar ??? 

Ik ga over 2 dagen nog 1 x testen ... dan mort het toch wel duidelijknzijn ??? 9 jan dus...Dan is het exact 14 dagen na eventuele innesteling.. 

Nou ik hoop dat allemaalnduidelijk is en dat iemand wil reageren ...groetjes Denise 

Manny

maandag 2 januari 2017 14:19

wie wil even meekijken?

Vanmiddag een test gedaan! En ik weet niet of ik het goed zie.. Na precies 5 min gekeken. Test is van de Kruidvat (2voor5) 29-11 laatste x ongesteld en nu nog niets dus vandaar m'n test! Zie ik het goed? Wat vinden jullie? 

 
J@cky 13 januari 2017 9:15

Hi, ik had vanmorgen precies zo’n test… en predictor early (ben 1 dag voor NOD) gaf duidelijker..

KIMMIEJ 11 januari 2017 12:05
Margje

maandag 2 januari 2017 10:30

Wanneer testen?

Hallo allemaal!

Ik ben nieuw dus weet niet of ik dit mag plaatsen.

Ik ben sinds 2 maanden gestopt met de pil. Ik had eigenlijk vorige week 30 December ongesteld moeten worden, maar ik testte 23 December pas positief met een ovulatietest.

wij hebben een dag voor de positieve test sex gehad, 3 dagen ervoor en 5 dagen er voor. In de week van de positieve test had ik ook veel draderig doorzichtig slijm (sorry).

heb gisteren een zwangerschapstest gedaan maar dit is natuurlijk veel te vroeg. 

Wanneer raden jullie aan om te testen??

Ik heb voor de rest eigenlijk geen klachten. Had vorige week wel gevoelige tepels maar dat is weer weggetrokken. Alleen wel vage buikpijn onder in mijn buik, net of ik ongesteld moet worden! 

Bedankt voor jullie antwoorden! 

Starrr

zaterdag 30 juli 2016 10:37

Starrr 30 juli 2016 10:56

Niemand???

Cinderella7

donderdag 28 juli 2016 13:49

Onzeker

Dag Ladies!

Na heel heel heel veel forums te hebben gelezen, zit ik zelf met een groot onduidelijkheid...

Ik ben een jaar geleden gestopt met de pil en proberen mijn vriend en ik zwanger te worden van ons eerste kindje.

Ik had 9 juli t/m 14 juli een ongelofelijk heftige buikpijn en normaal bloedverlies. Dit ken ik niet als mijn normale menstruatie. Daarbij kwam er ook rugpijn in mijn onderrug.

Afgelopen zaterdag had ik met afvegen licht roze bloedverlies, dit duurde tot gisteren. Daarbij had ik veel witte afscheiding en was het heel vochtig.

Sinds die dag, zaterdag, heb ik enorm gevoelige borsten, ze zijn ook gegroeid, mijn tepelhove heeft meer bobbeltjes en rond mijn tepel lijkt wel nóg een rondje (?) omheen te komen.

Daarbij heb ik in het begin een klein beetje krampjes gehad en vanaf die dag voel ik bij m'n navel wat kriebelen en als ik sta "iets" zitten.

Soms geeft dit ook steekjes. 

Met de dag lijk ik steeds ietsss misselijker te worden, met vlagen.

Ik hoop natuurlijk dat dit misschien een zwangerschap kán zijn, vanmorgen met een cassette helaas negatief getest...

Ik hoop dat jullie dames mij tips kunnen geven of dat iemand zijn verhaal in mijn verhaal herkend.

Liefs.

Sannelaura

donderdag 21 juli 2016 13:45

12 dagen overtijd en negatieve testen

Hallo, 

ik ben vandaag al 12 dagen overtijd maar alle zwangerschapstesten geven negatief aan. Ik voel me wel beetje zwanger, maar dat kan ook psychisch zijn. Hebben meer mensen dit meegemaakt? Was je toen zwanger of heel laat alsnog ongesteld? Ik hou de hoop erin

Saar Jansen 24 juli 2016 8:27

Ahhh wat vervelend. Je kan de huisarts ook vragen om een bloedonderzoek. Hcg zit ook in je bloed. Misschien geeft dat mee duidelijkheid.

Maaike

maandag 11 juli 2016 14:39

Is deze test positief?

Van het weekend getest. Een streepje van het plusje is minder duidelijk dan de andere. Is deze test positief?

 

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×