Zwangerschap boven de 35

Steeds meer vrouwen beginnen pas op latere leeftijd aan het moederschap. De vruchtbaarheid neemt af, waardoor de kans om zwanger te raken kleiner wordt. Als het dan lukt om zwanger te worden, brengt de zwangerschap extra risico’s met zich mee.

Mindere vruchtbaarheid

Als je ouder wordt, neemt de eicelkwaliteit af. Dit komt door een grotere kans op medische problemen zoals diabetes en minder seksueel contact. Daarnaast neemt ook de productie van de hoeveelheid eicellen af. Als het niet lukt om op natuurlijke wijze zwanger te raken, zijn er altijd nog een aantal alternatieven.

Risico’s van de zwangerschap

De kans op een miskraam is groter bij een zwangerschap boven de 35. Dit komt doordat de kwaliteit van de eicel minder wordt. Ook is de kans aanwezig dat er iets mis gaat bij de celdeling van de bevruchte eicel. Er komt een chromosoom teveel in de bevruchte eicel. Dit kan leiden tot een kindje met een chromosoomafwijking of het Downsyndroom. Daarnaast neemt ook de kwaliteit van je placenta af, hierdoor is de kans op een vroeggeboorte aanwezig.

Onderzoeken tijdens de zwangerschap

Er zijn verschillende testen waarmee de gezondheid van je kind getest kunnen worden. Denk aan een bloedtest, nekplooimeting, vlokkentest, vruchtwaterpunctie en tripletest.

Media Filter
J@cky

vrijdag 13 januari 2017 9:41

38 jaar en vermoedelijk zwanger…??

Maandag testte ik ivm vermoeden dat ik zwanger was met een predictor early. Zes dagen eerder maar toch. Deze kleurde heel licht en omdat ik veel vals pos testen geluiden las op internet dacht ik laat ik gewoon nog eens testen. Dit deed ik gisteren wederom met de early testen maar dan van Etos en jawel.. wederom positief. En vandaag heb ik de kruitvat 2v5 geprobeerd. En ik zie toch echt een lichte streep. Ik denk dat ik serieus moet gaan geloven dat ik zwanger ben?? Wow... Willen jullie meekijken, ik zou een reactie erg waarderen. 

 
brigitte7

dinsdag 7 juni 2016 18:31

groot gezin

zijn er dames die ook een groot gezin hebben en evt. weer zwanger zijn?

Marroussia 7 juni 2016 20:43

Ja zeker!Hoe groot is je gezin?

Mama78

maandag 7 maart 2016 15:50

Tussen 35 en 40 met kinderwens

Hallo allemaal,

wie is er, net als ik, tussen de 35 en 40 en heeft een kinderwens?

ik zou het leuk vinden om hier ervaringen met jullie te delen.

zelf ben ik 38 en zit momenteel in ronde 5. Heb in november vorig jaar mijn spiraaltje laten verwijderen en had vorige week zondag (28-02) een positieve ovulatietest. Ben nu dus aan het aftellen naar mijn nod (13 mrt)

ctje 14 mei 2016 17:21

Hoi Maroussia! Welke ovulatie testen gebruik jij? Ik had de vorige twee maanden ook ovulatie testen gebruikt om alvast mijn eisprong op te sporen. Ik ben al zeker een halfjaar gestopt met de pil. We wilden in februari starten maar toen werd ik behoorlijk ziek van een bacteriële infectie. Vandaar nu pas ronde 1. De vorige maanden bleven ze blanco
Maar eergisteren een smiley. Dus we hebben geklust en nu maar afwachten.

Marroussia 14 mei 2016 7:44

ja gezellig ctje.wij gaan voor een vierde en zitten in de eerste ronde.mijn nod is 4 juni dus moet nog even wachten ben bezig met ovulatietesten

Luthjeandra

zondag 28 februari 2016 12:40

6 dagen overtijd en negatieve test ben 45 jaar

Hoi ik ben 45 jaar heb altijd een cyclus can 28 dagen precies ineens deze maand geen menstruatue alleen kwaltjes nisselijk buikpijn moe duizelig ect ect. Hen al 3 testengedaan allemaal negatief dus ik vraag me af ben ik in de overgang aangezien mijn leeftijd????

Ik word hier zo onzeker van

Marroussia 29 april 2016 10:10

Hai,Het zou kunnen dat je in de overgang zit misschien maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn.Ik zie dat dit berichtje van 28 februari is,hoe gaat het inmiddels met je?

KmvR

zaterdag 16 januari 2016 0:19

Bijna 39 en gaan voor een tweede kindje

In februari word ik 39 en gaan we starten met IUI. We hebben al een zoontje van 5. Vind het wel weer spannend allemaal. Ik ben benieuwd of er nog meer vrouwen van rond mijn leeftijd zijn die voor een tweede willen gaan.

Rhiannatje 3 maart 2016 19:41

Ik ging voor mijn eerste toen ik 46 was . . . . .  Alles is super goed gegaan1

sandra roelofs

zaterdag 28 november 2015 14:54

35 jaar en 5 weken zwanger van tweede kindje

Hoi allemaal

Ik ben nu 5 weken zwanger van de tweede. Mijn zoon is al 8 jaar en we hebben daarna druk geoefend voor een tweede maar het lukte niet. Nu dan toch zwanger. Ben zo blij dat ik positief getest heb.

Alleen nu komt mijn onzekerheid ik voel nl 0.0

Geen enkel symtoom. Zelfde eetlust geen enkel gevoel in de buik niet misselijk echt niks. Alleen iets rugpijn.

Bij mijn eerste zwangerschap had ik direct een zwanger gevoel

Maak me echt zorgen dat t niet ok is.

Kunnen jullie mij raad geven?

Liefs 

 
mamavansharifa 6 december 2015 20:40

Hoi sandra .... Wat toevallig…wij hebben ook een dochter van 9jaar en na vele jaren proberen is het hier ook eindelijk gelukt ...alleen ik heb wel echte kwaaltjes…hoe gaat het nu dan met je?

Noella Ivens

maandag 1 juni 2015 6:38

Kinderwens

Een vriendin heeft al kindrren maar nu ze al boven de 40 is heeft ze nig steeds een kinderwens  hoe groot is de kans op zwangerschap

Rhiannatje 3 maart 2016 19:48

EEN maand na de geboorte van onze zeer gezonde dochter werd ik 47 jaar ...... Het kan! 
Het fenomeen ‘nakomertje’ komt doordat er-  niet te lang VOOR de overgang aanvangt - een korte periode blijkt te zijn van verhoogde vruchtbaarheid. 
Ik lees daar overigens nauwelijks over op internet.
Het zal in die periode zijn dat ik zwanger ben geraakt.  . . . .
De zwangerschap was een groot feest! 
De geboorte via Keizersnee.
En alles ging super goed!
Dus . . . . heb vertrouwen in je lijf en je leven en . . .geniet!

Sterre Morsbink 24 februari 2016 15:50

Hee, ik ben net bevallen van een prachtig dochtertje en ben 42! Dus het kan allemaal prima! Ik was best bang omdat ik nou eenmaal niet de jongste meer ben.. Maar heb het boek: “het nieuwe zwanger worden” gelezen en dat stelde me wel aardig gerust! Gaat juist over vrouwen die op latere leeftijd zwanger willen worden of zijn. En hoe je hier natuurlijk mee om gaat! Succes allemaal! Liefs Sterre

carin poulissen

zaterdag 30 mei 2015 11:14

zwanger 45 jaar en thuis bevallen

ben op dit moment zwanger van mijn 5e baby, ben 45 jaar, was zwanger tijdens het geven vd borstvoeding van mijn 4e binnen 9 maanden na de bevalling. Deze zwangerschappen voorlopen probleemloos, bevallingen geen verschil met toen ik 27-33 en 35 was.

Sterre Morsbink 24 februari 2016 15:47

Hee, ik ben net bevallen van een prachtig dochtertje en ben 42! Dus het kan allemaal prima! Ik was best bang omdat ik nou eenmaal niet de jongste meer ben.. Maar heb het boek: “het nieuwe zwanger worden” gelezen en dat stelde me wel aardig gerust! Gaat juist over vrouwen die op latere leeftijd zwanger willen worden of zijn. En hoe je hier natuurlijk mee om gaat! Succes allemaal! Liefs Sterre

carin poulissen 7 september 2015 0:30

ben 4 dagen geleden bevallen, thuis, in water, en met cursus hypnose. Nog nooit zo’n goede bevalling gehad, baby 3850 gram, was gelijk na de bevalling hersteld, gelijk gaan douchen,  echt GEEN keizersnede doen ! alles zit hem in de voorbereiding,  leeftijd is geen risico bij bevallen alleen als er andere factoren spelen

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×