Week 1

In de eerste week van je zwangerschap gebeurt er nog niet zo veel. De bevruchting heeft namelijk nog niet plaatsgevonden. Hoewel je dus eigenlijk nog niet zwanger bent, wordt deze week al wel als de eerste week van je zwangerschap gerekend.

Je cyclus

Als je een regelmatige cyclus hebt van 4 weken, heb je de volgende week je eisprong. Maar dit kan ook eerder of juist later zijn. Aangezien het voor iedere vrouw verschillend is wanneer de eisprong plaatsvindt, wordt er geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Er wordt dus niet uitgegaan vanaf het moment van de bevruchting.

Foliumzuur slikken

Start met het slikken van foliumzuur (400 tot 500 microgram per dag) zodra je stopt met de pil. Het is verstandig om foliumzuur te blijven slikken tot je 10 weken zwanger bent. Foliumzuur verkleint de kans dat je baby wordt geboren met een ernstige aandoening aan het centrale zenuwstelsel, zoals een open ruggetje of hazenlip.

Uitgerekende datum

Je kunt de uitgerekende datum zelf berekenen door de eerste dag van je laatste menstruatie te nemen en hier 40 weken bij op te tellen. Natuurlijk is dit een schatting. Je kindje kan ook voor of na deze datum geboren worden.

Lees hier alles over week 2

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×