Week 2

Je bent nu officieel 2 weken zwanger. Als je een regelmatige cyclus hebt van 4 weken, vindt aan het eind van deze week de eisprong plaats.

De bevruchting

Van een ‘baby’ is nu nog geen sprake. Het eitje is nu aan het rijpen en springt aan het einde van deze week uit de eierstok. In één van de eileiders zal de eicel wachten om door een zaadcel bevrucht te worden. Wanneer je voor de eisprong hebt gevreeën kan het zijn dat er al zaadcellen in de eileider aanwezig zijn.

Een eicel blijft ongeveer 24 uur in leven, maar kan ook 48 tot 72 uur blijven leven. Na de bevruchting gebeurt er 24 uur niets. Daarna deelt de bevruchte eicel zich in de eileider en ontstaat er een klompje cellen. Een paar dagen na de eisprong bereikt het bevruchte eitje de baarmoeder, waar het zich gaat innestelen in de baarmoederwand.

Ontstaan van een tweeling

Het kan gebeuren dat een bevruchte eicel zich in tweeën splitst, waardoor er 2 embryo’s ontstaan. Dit is een eeneiige tweeling. Je spreekt over een twee-eiige tweeling als je lichaam twee rijpe eicellen loslaat en deze eicellen allebei bevrucht worden.

Lees hier alles over week 3

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×