Week 3

Je kunt deze week nog geen zwangerschapstest doen. Je weet dus nog niet dat je zwanger bent. Toch gebeurt er veel in je lichaam. Deze week versmelten de eicel en de zaadcel met elkaar, zijn de cellen zich aan het delen en onderweg naar de baarmoeder.

De slijmprop

Zodra de bevruchte eicel in de baarmoeder is aangekomen, verandert de samenstelling van de slijmprop in de baarmoederhals. De ‘deur’ gaat dicht waardoor je embryo goed beschermd wordt.

Onverwacht bloedverlies

Doordat je baarmoeder nu goed doorbloed is, kan er een bloedvaatje geraakt worden. Schrik dus niet van een klein beetje bloedverlies. Als het bloeden niet hevig is en je geen kramp hebt, is er geen reden voor paniek.

Hormonen

Inmiddels is je lichaam druk bezig met het aanmaken van hormonen, zoals progesteron en oestrogeen. Deze hormonen beschermen de embryo goed. Na de innesteling maakt je lichaam het zwangerschapshormoon HCG aan. In de eerste 8 tot 10 weken verdubbelt de HCG productie iedere 48 uur. Het hormoon is van levensbelang voor de baby, maar zorgt ook voor de bekende zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid, stemmingswisselingen of pijnlijke borsten.

Lees hier alles over week 4

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×