Week 4

Deze week kun je een zwangerschapstest doen. Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van het HCG hormoon in je urine. Het kan zijn dat de HCG-waarde in je urine nog te laag is, waardoor je in het begin nog een negatieve test hebt. Test 2 dagen later nog eens. De test geeft op ieder moment van de dag een betrouwbare uitslag.

Je embryo

In je buik is een embryo druk aan het groeien en zich aan het vermenigvuldigen tot duizenden cellen. Deze cellen hebben allemaal een functie. Een groepje cellen vormt de baby, een ander groepje de placenta en een groepje de vliezen. Je baby heet vanaf nu ook embryo en is zo groot als een maanzaadje.

Eerste zwangerschapsverschijnselen

Het kan zijn dat je nu al last krijgt van de eerste zwangerschapsverschijnselen, zoals misselijkheid of pijnlijke borsten. Ook kan je je vermoeid en onzeker voelen. Dit is allemaal het gevolg van de zwangerschapshormonen.

Lees hier alles over week 5

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×