Week 5

Je baby is nu een rijstkorreltje van ongeveer 2 millimeter groot. Vanaf deze week worden de organen aangelegd. Er wordt ook al een begin gemaakt met de aanleg van het hart, dat deze week begint te kloppen.

Voeding tijdens je zwangerschap

Gezonde voeding is nu essentieel. Niet alleen roken en het drinken van alcohol is gevaarlijk voor je ongeboren baby, maar ook sommige voedingsmiddelen. Zo kun je zachte kazen die gemaakt zijn van rauwe melk tijdens de zwangerschap beter laten staan. Je herkent ze aan de omschrijving ‘au lait cru’ op de verpakking. Rauwe kazen kunnen besmet zijn met de listeria-bacterie. Deze bacterie kan bij zwangere vrouwen tot een vroeggeboorte of miskraam leiden.

Toxoplasmose

Rauw vlees, zoals tartaar of filet americain, kun je tijdens de zwangerschap beter niet eten. Dit kan besmet zijn met de toxoplasmoseparasiet. Als je tijdens de zwangerschap voor het eerst met de parasiet in aanraking komt, kan je ongeboren kind geïnfecteerd raken. Dit kan leiden tot een miskraam, doodgeboorte of aangeboren afwijkingen. De parasiet kan ook voorkomen op groenten en in de ontlasting van katten. Laat de kattenbak dus door iemand anders verschonen en zorg dat je groenten altijd goed wast.

Lees hier alles over week 6

Media Filter
orchidee

dinsdag 26 augustus 2014 22:56

wel of niet chocolade

hoe zit het met chocolade? 

mag dat wel of niet tijdens de zwangerschap?

EefJuhHh91 29 augustus 2014 20:16

chocolade schijnt zelfs goed te zijn voor je zwangerschap. Gewoon lekker eten hoor!
Natuurlijk met maten voor de lijn raspberry Maar ik ben ook echt verzot op chocolade. Chocomelk trouwens ook chocomelk schijnt goed te zijn omdat er ijzer in zit waardoor je een beetje een oppepper kan krijgen!

Beer86 27 augustus 2014 7:50

Naar mijn weten mag je gewoon chocolade eten tijdens de zwangerschap, ik ben nu 19 weken en heb nog nergens gelezen of gehoord dat dat niet mag.

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×