Week 6

Je baby groeit razend snel en is nu ongeveer 5 millimeter. Dit is vergelijkbaar met een rijstkorrel. Inmiddels zijn er al kleine uitstulpingen te zien, dit is het begin van zijn armen en benen.

Je baby’s hart

Deze week begint het hart van je baby steviger te kloppen. Ook heeft hij al een primitieve bloedsomloop. Het hart pompt nog geen bloed, maar de basis is aangelegd. De komende week zal dit verder ontwikkelen.

Zwangerschapsmisselijkheid

Door het zwangerschapshormoon HCG kun je je misselijk voelen. Probeer in de ochtend voordat je opstaat eerst rustig op de bedrand te gaan zitten en vervolgens pas te gaan staan. Ook helpt het om regelmatig kleine en lichte maaltijden te eten.

Jouw huid

Merk je dat je huid is veranderd sinds je zwanger bent? Dit komt ook door de hormonen. Misschien heb je meer last van pukkeltjes dan normaal of voelt je huid vetter aan. Verzorg je huid door het dagelijks goed te reinigen en een gezichtscrème te gebruiken.

Lees hier alles over week 7

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×