Week 7

Je baby’s lijf begint steeds meer vorm te krijgen. Zo heeft hij al kleine armen en benen en zijn de spieren ontwikkeld, waardoor hij zich kan gaan bewegen. Je baby groeit ongeveer 1 millimeter per dag en al klinkt dat weinig, je zult merken dat hij snel groeit. Deze week wordt ook de basis gelegd voor het gehoororgaan, maar het duurt nog even voordat je baby kan horen.

Afspraak bij de verloskundige

Deze week kun je de verloskundige bellen voor het maken van een eerste afspraak. De eerste afspraak zal plaatsvinden tussen de 8e en 10e zwangerschapsweek. Als je zwangerschap normaal verloopt, zonder complicaties, zal je begeleid worden door de verloskundige. Bij complicaties of een verhoogd risico neemt de gynaecoloog het over en zal je in het ziekenhuis moeten bevallen.

Het hartje zien kloppen

Vanaf 10 weken zwangerschap wordt de echo meestal via de buik gedaan. Voor deze tijd is de kans groot dat je een inwendige echo (via de vagina) krijgt. Een vaginale echo is niet pijnlijk en geeft in een vroeg stadium vaak een duidelijker beeld. Met een inwendige echo kun je (na 6 weken) het hartje zien kloppen. Je kunt het nog niet horen. Dat is pas rond de 12 weken via de doptone op de buik te beluisteren.

Lees hier alles over week 8

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×