Week 8

Je baby is nu 2 centimeter groot en ontwikkelt zich snel. Deze week wordt er hard gewerkt aan de botten van je baby. Het begin van zijn skelet is gemaakt uit kraakbeen. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot. Je baby beweegt flink in je buik. Maar omdat hij nog alle ruimte heeft in je baarmoeder, kun jij hem nog niet voelen.

Je baby’s lichaam

Het hartje klopt nu al 60 keer per minuut en heeft 4 hartkamers. De vingers van je baby lijken nu nog net zwemvliezen, maar zullen de komende periode steeds meer op echte vingers gaan lijken.

Uitgerekende datum

Alle baby’s groeien de eerste weken even hard. Na 14 weken zwangerschap groeit elke baby op een andere snelheid verder. Dit is de reden dat de termijnecho voor deze tijd plaatsvindt. De verloskundige kan dan precies zien hoe oud hij is en wat de exacte uitgerekende datum is.

Een zichtbaar buikje

Misschien lijkt het al alsof je een klein buikje begint te krijgen. Dit komt niet door de baarmoeder (je kindje is natuurlijk pas 2 centimeter), maar door de zwangerschapshormonen. Deze zetten je darmen iets op.

Lees hier alles over week 9

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×