Week 9

Je baby is nu 3 centimeter en begint steeds meer op een echt mens te lijken. Zijn zwemvliezen zijn nu vingers en hij ontwikkelt 20 kiemen in zijn kaken, die groeien later uit tot melktanden. Ook heeft hij zijn botten verder ontwikkeld en is hij bezig om ellenbogen, schouders, knieën en heupen sterker te maken. Na deze week is je baby geen embryo meer, maar foetus.

Last van vermoeidheid?

Je lichaam is dag en nacht hard aan het werk en dat kost energie. Ook je hele hormoonhuishouding wordt overhoop gehaald. Hierdoor zijn de meeste vrouwen de eerste 4 maanden van de zwangerschap erg moe. Probeer hier aan toe te geven en goed je rust te pakken. Accepteer dat je nu niet meer hetzelfde kunt doen als voor je zwangerschap. De vermoeidheid neemt bij de meeste vrouwen na de 13e week af.

36 jaar of ouder

Naarmate vrouwen ouder worden, hebben ze een verhoogd risico op een baby met erfelijke afwijkingen. Met een vlokkentest kunnen veel van deze afwijkingen al vroegtijdig opgespoord worden. Met het onderzoek kan naar voren komen hoe groot de kans is op een kindje met het Downsyndroom. 100% zekerheid geeft de test nooit. De test vindt plaats tussen de 10e en 14e week van je zwangerschap.

Lees hier alles over week 10

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×