Week 12

Je baby is nu ongeveer 6,5 centimeter. Deze week krijgt hij nagels en reuk- en gehoororganen. Het hartje klopt nog steeds snel, wel 160 slagen per minuut. Gedurende de zwangerschap zal dit tussen de 120 en 160 slagen per minuut zijn. Je baby heeft nog alle ruimte in je baarmoeder en zwemt dus lekker rond.

De 12 weken grens

Je hebt de magische grens van 12 weken bereikt: de eerste mijlpaal voor je baby. De belangrijke organen zijn allemaal aangemaakt en moeten zich nu verder gaan ontwikkelen. Deze week vertellen veel mensen het blijde nieuws aan hun omgeving. De kans op een miskraam is nu aanzienlijk afgenomen.

Duizeligheid

In deze periode produceert je lichaam bijna de helft meer bloed dan normaal. Een deel transporteert de voedingsstoffen naar de placenta en een ander deel wordt gebruikt om de afvalstoffen af te voeren. Door de grotere hoeveelheid bloed in je lichaam, kan je bloeddruk omlaag gaan. Hierdoor kun je duizelig worden.

Een gezond eetpatroon

Vooral als je zwanger bent, is het belangrijk om gezond te eten. Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende fruit en groenten binnenkrijgt. Wat jij eet, krijgt je baby tenslotte ook binnen. Vergeet daarnaast ook niet genoeg water te drinken. Bovenop je normale vochtbehoefte heb je tijdens de zwangerschap ongeveer 30 tot 50 ml extra vocht nodig. Een glas water voor je opstaat helpt trouwens ook goed tegen misselijkheid.

Lees hier alles over week 13

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×