Week 13

Je baby is nu 7,5 centimeter en de belangrijkste organen zijn ontwikkeld. Weten hoe groot dat is? Meet je vingers eens op, er zit er vast eentje bij van die lengte. Je baby’s hoofd is nog steeds groot in verhouding met zijn lichaam, maar het komt steeds meer in de juiste verhouding.

Jouw lichaam

Je baarmoeder is nu zo groot als een vuist. De bovenkant van de baarmoeder zit ter hoogte van je schaambeen en langzaam begint je buikje te groeien. Vanaf deze week zullen kwaaltjes zoals misselijkheid en vermoeidheid afnemen. Je zult merken dat je weer meer energie krijgt.

Is je werkgever al op de hoogte?

Naast het inlichten van familie en vrienden moet je ook je werkgever op de hoogte stellen van je zwangerschap. Volgens de wet moet dit minimaal 3 weken voordat je zwangerschapsverlof ingaat. Toch is het prettiger voor jezelf en voor je werkgever om het nieuws eerder bekend te maken. Je werkgever kan hier dan rekening mee houden en heeft tijd om op zoek te gaan naar een vervanger.

Zwangerschapsverklaring

Niet alle werkgevers reageren positief op een zwangerschap. Probeer hier rekening mee te houden, maar laat je vooral niet van slag brengen. Je werkgever vraagt je waarschijnlijk om een zwangerschapsverklaring met de uitgerekende datum. Je werkgever heeft dit nodig voor de aanvraag van jouw zwangerschapsverlof. Deze verklaring krijg je van je verloskundige of gynaecoloog.

Lees hier alles over week 14

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×