Week 15

Af en toe neemt je baby een slokje van het vruchtwater. Hierdoor worden de slikreflexen aangeleerd. Het slikken en bewegen van zijn bovenlip is het begin van de latere zuigreflex. Soms krijgt je baby zelfs de hik, later in de zwangerschap kun je dat ook voelen. Je baby plast ook in het vruchtwater, maar de placenta zorgt ervoor dat het vruchtwater steeds wordt ververst.

Eerste bewegingen

Je baby kan nu een vuistje maken en zijn armen en benen buigen. Als je al eerder zwanger bent geweest, kan het zijn dat je af en toe al wat beweging voelt. Dit voelt aan als een kriebel of een plopje. Maar waarschijnlijk duurt het nog een paar weken voor je het eerste schopje voelt. De meeste vrouwen voelen tussen de 16e en 20e week het eerste schopje van hun baby.

Zwangerschapsstreep

Misschien is er al een streep op je buik zichtbaar, dit noemen we een zwangerschapsstreep. Het is een donkere streep die tussen je navel en schaambeen loopt. Hij ontstaat doordat je lichaam tijdens de zwangerschap meer pigment aanmaakt. Je kunt daardoor ook meer moedervlekken krijgen. Niet elke vrouw krijgt een zwangerschapsstreep. Na de bevalling zal de lijn weer verdwijnen, maar meestal duurt dat wel een aantal weken.

Lees hier alles over week 16

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×