Week 16

Je bent nu 16 weken zwanger en je baby wordt steeds groter. Op de echo kun je hem niet meer helemaal zien, maar kan hij slechts in delen in beeld worden gebracht. Hij heeft zijn oogjes nog steeds gesloten, maar kan vanaf nu wel al door de oogleden heen licht en donker van elkaar onderscheiden. Als je in een lichte omgeving bent, zal hij dat merken.

Progesteron vervangt HCG

Vanaf deze week wordt het hormoon HCG vervangen door progesteron. Progesteron maakt je lichaam week en je darmen slapper. Hierdoor kun je hardere ontlasting krijgen. Zorg er dus voor dat je gezond blijft eten en voldoende vocht binnenkrijgt. Ook ‘verweken’, onder invloed van progesteron, je hersenen. Het gevolg: zwangerschapsdementie.

Zwangerschapskleding

Als je broeken niet meer passen of oncomfortabel zitten, wordt het tijd voor zwangerschapskleding. Gelukkig is deze kleding tegenwoordig een stuk hipper dan jaren geleden. Zorg bij de aankoop van een broek dat deze niet te strak is en vooral bij je buik comfortabel zit. Ook je borsten zijn flink gegroeid, vaak wel een cup-maat. Een zwangerschapsbeha biedt genoeg ondersteuning en ‘groeit’ mee met je borsten.

Tip! Smeer je buik elke dag goed in met een verzorgende crème, zoals die van Bepanthen. Zo kun je zwangerschapsstriemen voorkomen of in elk geval verminderen. 

Lees hier alles over week 17

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×