Week 17

Je baby is nu 18 centimeter lang, dat is ongeveer even lang als een tandenborstel. Hij heeft nu piepkleine wimpers en wenkbrauwen. En zelfs al nagels op zijn vingers en tenen. Ook pompt zijn hart inmiddels zo’n 30 liter bloed rond en beweegt hij de hele dag in je buik.

20-weken echo

Tussen de 18e en 22 zwangerschapsweek vindt de 20-weken echo plaats. Met de 20-weken echo wordt onderzoek gedaan naar lichamelijke afwijkingen bij je ongeboren kind. Er wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen van het kind. Verder wordt gekeken of hij goed groeit, wat het geslacht van je baby is en of er voldoende vruchtwater is.

Afwijkingen die bij deze echo kunnen worden gezien zijn:

  • Een open ruggetje
  • Hartafwijkingen
  • Het ontbreken of afwijken van nieren, botten of ledematen
  • Een breuk of gat in het middenrif of buikwand

Jouw gebit

Vooral tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je gebit goed te verzorgen. Poets meerdere keren per dag en flos je tanden goed. Door het hormoon progesteron worden je kaken en tandvlees namelijk weker, waardoor bacteriën en ontstekingen meer kans krijgen. Ook hebben veel zwanger vrouwen last van tandvleesproblemen.

Lees hier alles over week 18

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×