Week 18

Je baby groeit hard en zijn spieren zijn inmiddels zo sterk geworden, dat je deze week misschien wel het eerste schopje kan voelen. In het begin twijfel je misschien of je het wel echt hebt gevoeld. Als je placenta aan de voorkant zit, kan het wat langer duren voordat je de eerste bewegingen van je baby voelt.

Buikspieroefeningen

Het trainen van je rechte buikspieren is nu uit ten boze. Je buikwand kan hierdoor verzwakken. Wel mag je je schuine buikspieren trainen. Hierdoor wordt je buik beter ondersteund. Stop met de oefeningen zodra je er niet goed bij voelt. Het is belangrijk goed naar je lichaam te luisteren.

Striae

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van striae, ook wel zwangerschapsstriemen genoemd. Het onderhuids bindweefsel scheurt, waardoor er kleine ‘littekens’ op je buik, billen, benen en borsten ontstaan. De ene vrouw heeft hier meer last van dan de ander. In het begin kunnen de lijntjes jeuken en zien ze er rood of roze uit. Maar na verloop van tijd, neemt de jeuk af en worden de striemen wit of doorzichtig. Helaas kun je striae niet voorkomen, maar het helpt wel om je huid met een verzorgende crème of olie soepel te houden.

Lees hier alles over week 19

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×