Week 21

Je bent 21 weken zwanger en je baby komt nu ongeveer 500 gram per week aan. Hij is nu ongeveer 27 centimeter lang en weegt al 380 gram.

Op vakantie gaan

Dit is vaak de beste periode om er nog even tussen uit te gaan samen met je partner. De kwaaltjes die je aan het begin van je zwangerschap had zijn waarschijnlijk verminderd of verdwenen. Bovendien is je buik nog niet zo dik. Vanaf week 30 kunnen vliegtuigmaatschappijen om een gezondheidsverklaring vragen. Deze verklaring moet getekend zijn door je verloskundige of huisarts en mag niet ouder zijn dan 5 dagen. Na je 36e zwangerschapsweek mag je helemaal niet meer vliegen.

Baby erkennen

Ben je niet getrouwd? Dan is de biologische vader wettelijk gezien niet automatisch de vader. Hiervoor moet je je kind erkennen bij de gemeente. Erkennen kan voor de geboorte, tijdens de aangifte van de geboorte of op een later moment. Tijdens het erkennen van je kind bij de burgerlijke stand kun je ook direct aangeven welke achternaam je kind krijgt.

Lees hier alles over week 22

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×