Week 22

Je bent 22 weken zwanger en je baby groeit goed door. Hij krijgt langzaam een dikker vetlaagje en gaat steeds meer op een pasgeborene lijken. Zijn lippen, wenkbrauwen en oogleden krijgen steeds meer vorm. Ook zijn oren beginnen deze week hun uiteindelijke vorm aan te nemen.

Neem je rust

Nu is het tijd om het rustiger aan te gaan doen. Dat is goed voor jou en je baby. Probeer te onthaasten, hoe lastig dat soms ook is. Als je zwanger bent, heb je recht op extra pauze. Werk je 8 uur per dag, dan is je werkgever verplicht je een uur extra pauze te geven als je daarom vraagt.

Vaginale infecties

Tijdens de zwangerschap loop je meer risico op een vaginale infectie. Dit komt door de veranderde zuurgraad in je vagina. Je bent hierdoor extra gevoelig voor schimmels of bacteriën. Het is belangrijk om je vagina niet met zeep te wassen, maar alleen met lauw water. Draag het liefst katoenen ondergoed en niet te strakke broeken. Denk je een schimmelinfectie of een blaasontsteking te hebben? Breng dan een bezoek aan de huisarts.

Lees hier alles over week 23

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×