Week 23

Vanaf nu groeit het lichaam van je baby sneller dan zijn hoofdje. Aan het einde van de maand is het hoofd in verhouding met het lichaam. Je baby begint nu ook met ademen, maar hij ademt natuurlijk nog geen lucht. Ook moeten de longetjes nog rijpen.

Bloedarmoede

In deze periode hebben veel zwangere vrouwen last van bloedarmoede. Je voelt je futloos, duizelig en hebt een licht gevoel in je hoofd. Bij bloedarmoede is het hemoglobinegehalte (een ijzerhoudend stofje) in het bloed te laag. Het eten van ijzerrijke voeding kan helpen. Denk aan groene groenten, kiwi’s, vlees, appelstroop of volkoren brood. Je huisarts of verloskundige kan testen of je een tekort aan ijzer hebt.

Lekkende borsten

Het kan zijn dat er al wat voormelk uit je borsten komt. Je borsten bereiden zich voor op de borstvoeding en de melkproductie komt langzaam op gang. Of je tijdens de zwangerschap voormelk hebt, zegt niets over het slagen van de borstvoeding straks.

Lees hier alles over week 24

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×