Week 24

Je baby is nu ongeveer 32 centimeter en 560 gram. Hij heeft nog weinig vet en is erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. De organen van je baby zijn goed ontwikkeld, alleen zijn longetjes zijn nog niet helemaal klaar. De komende week ontwikkelen de longen verder en zijn ze rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

Je baby voelen

De spieren van je baby zijn nu behoorlijk sterk. Waarschijnlijk kan je partner nu de baby ook voelen. Hij reageert misschien wel op zijn stem of op zijn hand die over jouw buik wrijft.

Harde buiken

In de tweede helft van de zwangerschap begint je baarmoeder zich voor te bereiden op de bevalling. Dit kan zich uiten in harde buiken. De spieren van je baarmoeder trekken zich zo nu en dan samen en bereiden zich voor op de weeën. Harde buiken worden ook wel voorweeën of oefenweeën genoemd. Je buik voelt plotseling hard en strak aan.

Tijdens een harde buik blijven je baarmoederspieren gemiddeld 30 seconden gespannen. Het doet geen pijn, maar het is niet een heel prettig gevoel. Je hebt vooral last van harde buiken als je baby hard groeit of als je te druk bent geweest. Een harde buik kan geen kwaad voor de baby. Ben je te druk geweest en heb je veel last van harde buiken? Neem dan meer rust.

Lees hier alles over week 25

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×