Week 25

Je bent nu 25 weken zwanger en je baby weegt al 650 gram. Vanaf nu breng je vaker een bezoek aan de verloskundige. Was dit eerst nog één keer in de 4 weken, nu is het één keer in de 3 weken.

Last van bandenpijn

Heb je last van een scherpe, stekende pijn ter hoogte van je schaambot? Dat kan bandenpijn zijn. De banden waaraan je baarmoeder hangen, zorgen ervoor dat je baarmoeder keurig op zijn plek blijft. Als je baarmoeder groeit, komt er meer druk te staan op de banden, vandaar dit vervelende gevoel. Heb je veel last van bandenpijn? Let dan op je houding. Sta rechtop (schouders naar achter, geen holle rug) en laat je buik niet hangen. Neem voldoende rust. Ook het dragen van een speciale buikband of het gebruiken van een kruik verlichting bieden.

Til geen zware spullen

Vermijd tijdens je zwangerschap het tillen van zware spullen, laat dit aan anderen over. Probeer het bukken, hurken en knielen zo veel mogelijk te voorkomen. Als je iets met een licht gewicht optilt, is het belangrijk dat je niet voorover bukt, maar door je knieën zakt. Op deze manier voorkom je blessures.

Lees hier alles over week 26

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×