Week 26

Je baby is nu 33 centimeter en weegt 720 gram. Je baarmoeder is een stuk gegroeid, waardoor je blaas onder druk komt te staan. Het gevolg is dat je vaker moet plassen. Ook kun je meer last krijgen van je darmen (obstipatie of diarree).

Je baby is levensvatbaar

Week 26 is een mijlpaal. Vanaf dit moment is je baby levensvatbaar, dat betekent dat als hij nu geboren wordt hij een overlevingskans heeft. Maar hij zal zeer vatbaar zijn voor infecties en weinig weerstand hebben. Ook zijn de longen nog niet rijp genoeg om op eigen kracht te functioneren.

Bekkenbodemspieren trainen

Tijdens de zwangerschap worden de bekkenbodemspieren opgerekt. Daarom is het belangrijk om je bekkenbodem te trainen, zodat je spieren sterker worden en blaasproblemen na de zwangerschap worden voorkomen. Je kunt de spieren aanspannen door te doen alsof je je plas ophoudt, dan span je precies de goede groep spieren aan.

Wanneer bekkenbodemspieren trainen?

Je kunt je bekkenbodemspieren overal trainen. Span de spieren aan alsof je je plas moet ophouden. Doe dit 5 tot 10 seconden aan en ontspan ze vervolgens weer. Het is belangrijk dat je niet je adem inhoudt of andere lichaamsdelen zoals je billen mee beweegt. Oefen een paar keer per dag.

Lees hier alles over week 27

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×