Week 27

Je baby is nu 34 centimeter en weegt 800 gram. Het wordt steeds krapper in je buik en je baby's schopjes steeds krachtiger. Je baby groeit nu niet meer zo hard in de lengte, maar wordt vooral zwaarder.

Slaap- en waakritme van je baby

Je baby heeft inmiddels een slaap- en waakritme. Dit houdt in dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit ritme hoeft niet gelijk te lopen met jouw ritme. Als jij rustig op de bank zit, zal je zien dat hij juist heel druk is. Als je druk bezig bent, zal je baby in slaap vallen.

Jouw gewicht

Vanaf nu kom je 450 tot 500 gram aan per week. Dat is volkomen normaal en deze extra kilo’s heb je nodig. Je lichaam maakt reserves aan voor je baby. Eten voor twee is absoluut niet nodig, maar afvallen is uit den boze. Blijf gezond en gevarieerd eten tijdens je zwangerschap.

Sneller moe

Vanaf nu kan je je weer sneller moe voelen. Je buik kan in de weg zitten, waardoor je minder goed slaapt. Neem voldoende rust. Slaap je ’s nachts slecht, probeer dan overdag wat slaap in te halen.

Lees hier alles over week 28

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×