Week 28

Je begint deze week aan het laatste trimester van je zwangerschap. Je baby is nu 35 centimeter en 900 gram. De donsharen waar je baby mee bedekt was, beginnen nu te verdwijnen. Hiervoor komt voor een deel huidsmeer in de plaats, zodat de huid van je baby niet uitdroogt.  

Je baby's ontwikkeling

Het kraakbeen van je baby verandert nu geleidelijk in bot. De schedel blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker door het geboortekanaal kan. Ruim na de geboorte zal ook de schedel harder worden en de fontanellen verdwijnen. Ook worden de smaakpapillen van je baby nu aangemaakt. De smaakontwikkeling van je baby begint dus al in je buik. Het vruchtwater verandert voortdurend, ook van smaak. Wat jij eet beïnvloedt de smaak van het vruchtwater.

Thuis of in het ziekenhuis bevallen?

Heb je al gedacht waar je graag wilt bevallen? Een thuisbevalling kent voor- en nadelen. Net als een ziekenhuisbevalling. Uit onderzoek blijkt dat thuis bevallen even veilig is als bevallen in het ziekenhuis. Het is belangrijk dat je bevalt op een plek waar jij je het meest veilig, vertrouwd en prettig voelt.

Lees hier alles over week 29

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×