Week 29

Je baby is nu 36,5 centimeter lang en weegt 1100 gram. Juist in het laatste trimester van je zwangerschap heeft je baby veel behoefte aan voeding. Zorg dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Een gezond en gevarieerd eetpatroon is essentieel.

Vocht vasthouden

Veel zwangere vrouwen houden vocht vast. Vochtophoping of oedeem is een bekend verschijnsel tijdens de zwangerschap. Vooral je kuiten en voeten kunnen vocht vasthouden, waardoor je misschien je schoenen niet meer past. Probeer voldoende water te drinken en je benen en voeten regelmatig te masseren. Vermijd voeding waar veel zout in zit en blijf voldoende bewegen. Het helpt ook om het voeteinde van je bed te verhogen met bijvoorbeeld een kussen onder het matras.

Borst- of flesvoeding?

Wil je straks borst- of flesvoeding geven? De keuze is aan jou. Borstvoeding bevat afweerstoffen die niet in flesvoeding zitten. De beschermstoffen zorgen ervoor dat je baby op lange termijn minder risico loopt op middenoorontsteking, luchtweginfecties, astma en andere allergische aandoeningen. Bovendien heeft moedermelk direct de juiste temperatuur en hoeft het niet te worden klaargemaakt. Soms is borstvoeding geven niet mogelijk of niet de juiste keuze voor jou. Dan is flesvoeding een uitkomst. De voordelen van flesvoeding zijn dat je altijd precies weet hoeveel melk je baby heeft gedronken. Bovendien kan ook een ander persoon, zoals je partner, je baby voeden waardoor je net even meer vrijheid hebt.

Lees hier alles over week 30

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×