Week 30

Je baby is nu 38 centimeter lang en weegt 1300 gram. Je baby heeft soms de hik. Dit kan behoorlijk lang aanhouden en voelt als een regelmatige ‘tik’ in je buik. De buik kan bij elke hik steeds even omhoog gaan.

Je baby’s lighouding

De ligging van de baby is belangrijk tijdens de bevalling. Slechts 5 procent van alle baby’s heeft een andere ligging. Bij een stuitligging ligt de baby precies omgekeerd. Vrouwen met een baby in stuitligging moeten verplicht in het ziekenhuis bevallen. Zij kunnen kiezen voor een geplande keizersnede of een vaginale stuitbevalling. Ligt jouw baby nog niet met zijn hoofd naar beneden? Maak je geen zorgen. Hij heeft nog ongeveer 2 weken de tijd om te draaien.

De rhesusfactor

Rond deze periode wordt er meestal weer bloed bij je afgenomen. Als je een negatieve rhesusfactor hebt, wordt er gekeken of je lichaam antistoffen aanmaakt tegen het bloed van je baby. Dit kan namelijk gebeuren als jij een negatieve rhesusfactor hebt en de bloedgroep van je baby rhesuspositief is.

Lees hier alles over week 31

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×