Week 31

Je baby is nu 39 centimeter en 1500 gram. De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt en weegt nu ongeveer 500 gram.

Pijnbestrijding tijdens bevalling

Hoewel een bevalling in principe zonder pijnbestrijding kan verlopen kun je toch om verschillende redenen kiezen voor pijnstilling. Voorbeelden van pijnbestrijding zijn: de ruggenprik, een infuus met pompje waarbij je zelf de hoeveelheid medicatie bepaalt (met een maximum ingesteld door een arts) of een injectie met een pijnstillend medicijn. Wil je thuis bevallen, dan kun je kiezen voor verschillende methoden die de scherpe kantjes van de pijn weghalen. Voorbeelden zijn: Hypnose, TENS en acupunctuur.

Wie is aanwezig tijdens de bevalling?

Je mag zelf bepalen wie je, naast de verloskundige of gynaecoloog, bij de bevalling wilt hebben. Vaak wordt geadviseerd om niet meer dan 3 personen uit te nodigen. Het is belangrijk dat jij je volledig op de bevalling kan concentreren en niet wordt afgeleid door mensen om je heen.

Lees hier alles over week 32

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×