Week 32

Je baby is nu 40 centimeter en weegt ongeveer 1800 gram. De uitgerekende datum komt steeds dichterbij, spannend! Hoe zal je kind er straks uit zien? Misschien wordt hij wel geboren met een bos haar of juist weinig haar. Dit zegt gelukkig niets over zijn toekomstige kapsel.

Vetachtige stof in longen

Rond deze week komt er een vetachtige stof vrij in de luchtzakken van de longen. Hierdoor blijven de longblaasjes open als je baby na de geboorte begint met ademen. Je baby's lichaam bereidt zich dus al helemaal voor op zijn leven buiten de baarmoeder.

De verloskundige bezoeken

Vanaf nu breng je waarschijnlijk elke 2 weken een bezoek aan de verloskundige. Zij houdt jou en je baby goed in de gaten. Maak je je druk om de bevalling of heb je vragen? Stel ze gerust aan haar. Omdat de ruimte in je buik steeds kleiner wordt, kan je baby niet meer zo druk bewegen en draaien als een paar weken geleden. Toch is het belangrijk dat je hem nog wel dagelijks regelmatig voelt bewegen. Neem gelijk contact op met de verloskundige, als je je baby een stuk minder voelt.

Lees hier alles over week 33

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×