Week 33

Je baby is nu 41 centimeter en 2000 gram. Je baby komt gemiddeld 230 gram per week aan. In de lengte zal hij nog enkele centimeters groeien, maar niet veel meer.

Nesteldrang

Veel zwangere vrouwen hebben last van nesteldrang. Kasten worden opgeruimd, de stofzuiger draait overuren en rompertjes worden voortdurend gerangschikt. Deze schoonmaakwoede is een truc van de natuur. Alles moet op orde zijn voordat de baby komt. Zie het als een voordeel en laat zware klusjes aan je partner over.

Last van vergeetachtigheid

Misschien merk je dat je moeite hebt om dingen te onthouden. Ook lijkt het wel of je vaker struikelt en er met je hoofd niet helemaal bij bent. Deze aandoening wordt ook wel ‘zwangerschapsdementie’ genoemd. Vervelend, maar gelukkig niet gevaarlijk. Het is ook logisch, in relatief korte tijd verandert en gebeurt er veel.  Bewust en onbewust bereid je je voor op de komst van je baby. Ook in het eerste jaar na de bevalling kun je nog last hebben van vergeetachtigheid, maar uiteindelijk herstelt je geheugen zich vanzelf.

Lees hier alles over week 34

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×