Week 34

Je bent nu 34 weken zwanger en jouw uitgerekende datum komt steeds dichterbij. De laatste loodjes zijn aangebroken! Je baby is nu 42,5 centimeter en weegt ongeveer 2250 gram.

Zwangerschapsverlof

Misschien ga je deze week al met zwangerschapsverlof. Je hebt recht op verlof vanaf 6 tot 4 weken voor de dag na de uitgerekende datum. Na de bevalling heb je recht op minstens 10 weken verlof. Het bevallingsverlof gaat in op de dag na de bevalling. Het zwangerschapsverlof en het bevallingsverlof moeten beiden minstens 16 weken zijn.

Checklist babyuitzet

Voor de eerste periode met je baby heb je een basispakket nodig. In dit pakket zitten allerlei producten die je voor je baby in huis moet hebben. Deze producten moet je zelf aanschaffen. Op internet zijn handige checklists te vinden, zodat je zeker weet dat je alles in huis hebt.

Kraampakket van zorgverzekeraar

Het is belangrijk dat je 6 tot 8 weken voor de bevalling een kraampakket in huis hebt. In dit pakket zitten (verband-)middelen voor bij de thuisbevalling en de eerste verzorgingsdagen van de baby. Dit pakket is samengesteld door verloskundigen en kraamverzorgenden. Als je aanvullend verzekerd bent, ontvang in je de meeste gevallen het kraampakket gratis van jouw zorgverzekeraar. Wordt het kraampakket niet vergoed, dan kun je het pakket tegen betaling aanschaffen. De prijs voor een kraampakket varieert van 20 tot 45 euro.

Lees hier alles over week 35

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×