Week 35

Je baby is nu 43,5 centimeter en 2500 gram. Je baarmoeder heeft het hoogste punt bereikt. De bovenkant van je baarmoeder komt nu waarschijnlijk tegen je ribbenboog. Dat kan zorgen voor een onaangenaam gevoel. Doordat de longen flink in verdrukkingen zitten, kan je longcapaciteit zelfs met 25 procent afnemen.

Indalen van je baby

Rond deze periode kan je baby gaan indalen. Zijn hoofdje komt steeds dieper in je bekken te liggen. Dit kan al rond de 30e week gebeuren, maar ook pas net voor de bevalling. Meestal daalt de baby rond de 36e week in. Je kunt misschien last krijgen van indalingsweeën. Dit kan gepaard gaan met een stekende pijn in je liezen en krampen in je onderbuik. Het tijdstip waarop je last krijgt van indalingsweeën zegt niets over het tijdstip dat je baby geboren wordt.

Last van urineverlies

Tegen het einde van de zwangerschap kun je last krijgen van urineverlies. Onder invloed van zwangerschapshormonen worden alle spieren weker. De bekkenbodemspier en de kringspier kunnen de druk in de buik of blaas niet goed opvangen, waardoor je een beetje urine kan verliezen. Twijfel je of het urine of vruchtwater is? Vruchtwater ruikt zoet en is vaak kleurloos.

Lees hier alles over week 36

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×