Week 37

Vanaf deze week mag je officieel thuis bevallen. Je baby is nu ongeveer 46,5 centimeter en 3100 gram. Als de baby zich nu aankondigt, mag hij geboren worden. Maar het kan ook nog 5 weken duren. Je baby zal deze week het huidsmeer waarmee hij bedekt is, verliezen. Het huidsmeer komt in het vruchtwater terecht en zal je baby inslikken. Dat is niet erg, bij de eerste ontlasting van je baby komt dit er weer uit.

Bed op klossen

Vanaf week 37 moet je bed op klossen staan. Ook als je in het ziekenhuis gaat bevallen. Het kraambed moet tenminste op 80 centimeter werkhoogte staan om rugklachten bij de verloskundige en kraamverzorgster te voorkomen. De klossen kun je huren bij de thuiszorg.

Wanneer bel je de verloskundige?

De bevalling kan beginnen met weeën. Je kunt in de zesde zwangerschapsmaand al weeën voelen, maar ze verschillen dan nog in frequentie en sterkte. De eerste echte wee komt regelmatig en wordt langzaam sterker. Je hoeft bij een eerste wee niet direct de verloskundige te bellen. Vraag aan je verloskundige wanneer je moet gaan bellen. Vaak is dit als je een uur lang om de 4 tot 5 minuten weeën hebt en elke week ongeveer 60 tot 90 seconden aanhoudt.

Bel ook de verloskundige als:

  • het hoofdje van je baby nog niet is ingedaald en je vruchtwater verliest
  • het vruchtwater groen of bruin van kleur is
  • als je bezorgd bent

Lees hier alles over week 38

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×