Week 39

Je bent nu 39 weken zwanger en aan het ‘wachten’ tot de baby zich aandient. Probeer nog even te genieten van je zwangere buik. Het lijkt nu misschien gek, maar die kun je straks nog best gaan missen.

Bang voor de bevalling

De meeste vrouwen zien op tegen de bevalling. Ze zijn bang voor het onbekende en de pijn. Bevallen doet pijn, maar probeer de focus te houden op het moment na de bevalling en vertrouw op je eigen lichaam. Maak je je erg veel zorgen, bespreek dit dan met je verloskundige. Zij kan je geruststellen.

Weeën opwekken

Aan het eind van de zwangerschap zijn de meeste vrouwen hun zwangere buik en het wachten zat. En natuurlijk ben je heel nieuwsgierig naar je baby. Hoewel hij zelf bepaalt wanneer hij komt, kan je de natuur een handje helpen. Er bestaan een aantal middeltjes die de weeën zouden kunnen opwekken. De onderstaande tips kunnen helpen, maar ze zijn niet wetenschappelijk bewezen:

 • Voetmassage
  Het masseren van een bepaald punt aan de binnenkant van je voet zou de bevalling op gang kunnen brengen.
 • Seks
  Sperma bevat een stofje, prostaglandine, dat de bevalling op zou kunnen wekken.
 • Wonderolie
  Het drinken van wonderolie zou kunnen helpen. De olie is verkrijgbaar bij de drogist en wordt gebruikt als laxeermiddel.
 • Bewegen
  Breng de bevalling op gang door te bewegen. Wellicht dat een wandeling buiten of door de huiskamer helpt.
 • Voeding
  Het eten van het hart van een rijpe ananas zou de weeën op gang kunnen komen. Hierin zit het stofje kinine dat je lichaam aanzet te bevallen. Ditzelfde stofje zit ook in tonic en bitterlemon.

Lees hier alles over week 40

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×