Week 40

Eindelijk is het zover. Je bent 40 weken zwanger! Ergens deze week ben je uitgerekend. Slechts 5 procent bevalt daadwerkelijk op de uitgerekende datum. Ongeveer 90 procent bevalt binnen 10 dagen na de uitgerekende datum. Maar één ding is zeker: lang kan het niet meer duren.

De bevalling begint en nu?

De bevalling kan zich op verschillende manieren aankondigen:

  • De vliezen breken
  • De weeën beginnen
  • Licht vaginaal bloedverlies of verlies van de slijmprop

Gewicht en lengte baby

Met welk gewicht en met welke lengte jouw baby ter wereld komt is moeilijk te zeggen. De verloskundige kan wel een inschatting maken. De meeste baby’s zijn rond de 50 centimeter lang en rond de 3400 gram. De eerste week na de geboorte valt je baby meestal wat af. Het laagste gewicht wordt meestal op de 3e of 4e dag bereikt. Vanaf dat moment gaat je baby weer groeien. Tussen de 10e en 14e dag zijn de meeste baby’s weer terug op het geboortegewicht.

Eindelijk bevallen!

Gefeliciteerd! Je baby is geboren! De kraamtijd is nu aangebroken. Een tijd om bij te komen van de bevalling, je baby te leren kennen en te wennen aan het moederschap.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×