Bloedneus

Bloedneuzen komen vaker voor als je zwanger bent. Dit komt doordat je bloedvaten slapper worden en je meer bloed in je lijf hebt zitten. Je mond en neus staan in verbinding, hierdoor kan het zijn dat je bloed proeft.

Oorzaak van een bloedneus

Door het hormoon progesteron worden je bloedvaten dunner en slapper en ook heb je meer bloed in je lichaam. Hierdoor zijn je neusslijmvliezen beter doorbloed en heb je eerder kans dat er een bloedvaatje kapot gaat.

Hoe stop je een bloedneus?

Snuit zachtjes je neus. Ga vervolgens voorover gebogen zitten en knijp je neus net onder je neusbotje 10 minuten dicht. Als je erg veel last hebt van een bloedneus kun je een speciale gel in je neus brengen. Raadpleeg hiervoor je huisarts of apotheker. De gel is niet schadelijk voor je baby.

Bloedneus voorkomen

Peuter niet in je neus en snuit hem zachtjes. Zorg ervoor dat de lucht in je huis niet te droog is. Verder kun je wat extra vitamine C slikken. Vitamine C zorgt ervoor dat de vaatwanden worden versterkt.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×