Rugpijn

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht tijdens de zwangerschap. De pijn komt voor in je onder- of bovenrug. In ernstige gevallen straalt de pijn door naar je zij, bovenbenen, nek of buik. Rugpijn tijdens de zwangerschap kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

Hormonen

Door het zwangerschapshormoon progesteron verslappen je gewrichtsbanden. Jouw gewrichten in je rug en heupen worden ineens extra belast.

Groeiende buik

Tijdens je zwangerschap groeit je buik snel. Om het extra gewicht te compenseren trek jij je rug hol. Dit zorgt voor lage rugklachten.

Bekkeninstabiliteit

Door je zwangerschapshormonen verslappen de banden en het kraakbeen tussen de drie verschillende delen van het bekken. Dit is nodig om je bevalling uiteindelijk soepel te laten verlopen, maar zorgt wel voor lage rugpijn.

Blaasontsteking

Als je zwanger bent, heb je een grotere kans op blaasontsteking. Hierdoor kun je ook pijn in je rug krijgen.

Scheve ruggenwervel

Als je ruggenwervel scheef staat, kan dit tijdens de zwangerschap de kans op rugklachten vergroten.

Behandeling van rugpijn

In de meeste gevallen is het aannemen van een verkeerde houding de oorzaak van jouw rugklachten. Een fysiotherapeut kan je helpen om je houding te verbeteren.

Media Filter
Sarah Webe

woensdag 30 maart 2016 14:11

Niet comfortable liggen tijdens de zwangerschap.

Hallo allemaal!

Ik ben nou in de laatste maanden van mijn zwangerschap. Ik heb gisteravond wel voor het eerst last gehad met een comfortable positie vinden om in te slapen. Plus de kleine beweegt ook nog eens enorm in mijn buik (hij heeft tenminste een hoop pit!) Nou had ik gelezen dat een voedingkussen enorm kan helpen bij een comfortable positie vinden om in te slapen. Ik kwam deze handleiding tegen http://www.zwangerwat.nu/beste-voedingskussen/


Zo’n flossflake grote kussen zag er wel super comfortable uit, maar hij is wel duur… heeft iemand daar ervaring mee? Of doet zo’n kleine babylonia het werk net zo goed?

Alvast super bedankt!

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×