Voeten & zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van vervelende voetklachten. Door de hormoonverandering verslappen de banden en spieren in jouw voeten. Ook kom je wat kilo’s aan. Deze extra kilo’s moeten je voeten ineens opvangen.

Symptomen van overbelasting

Door de overbelasting van je voet krijg je last van steken of tintelingen in je voorvoet. Ook kun je een drukkende pijn krijgen onder de bal van je voet. Alles staat met elkaar in verbinding. Het is daarom ook niet zo gek dat je ook last krijgt van je tenen, hielen, benen en rug. Onderschat deze klachten niet. Ga naar je huisarts als jouw klachten aan blijven houden. Hij verwijst je waarschijnlijk door naar een podotherapeut. Hij zal kijken naar de stand van je knieën, heupen en rug bekijken.

Behandelmogelijkheden van voetklachten

Soms kan het helpen om inlegzolen aangemeten te krijgen. De inlegzolen bieden jouw voeten extra ondersteuning en vangen de extra druk op die op je voeten terecht komen. De stand van je voeten wordt gecorrigeerd. Hierdoor zal je minder last moeten krijgen. Het kan ook een optie zijn om tijdens je zwangerschap andere schoenen te dragen. Het kan zelfs zijn dat je een schoenmaat groter hebt, doordat je vocht vasthoudt. Soms is het intapen van je voeten al voldoende.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×